Szakácskönyv

szöveg

Horváth Ilona Szakácskönyvének 8. átdolgozott kiadása - megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is oly kedveltté tették a kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében -, lépés tartva a mai kor követelményeivel, most új módon is segíti olvasóit. A korszerű, egészségesebb étkezési követelményeknek megfelelően tájékoztat az étolaj használatának módjáról előnyeiről a zsírral szemben, s az egyes ételleírásoknál mindkét féle zsiradék mennyiségét megadja.Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, újfajta főzőedények használatát, ami nemcsak változatosabbá, hanem könnyebbé teszi az ételkészítést. Figyelembe véve asszonyaink sokirányú elfoglaltságát, az előbbieknél is több figyelmet fordít a gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető ízletes ételek leírására, és sok jó tanácsot ad a vendéglátás korszerű módjaira is.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy szakácskönyv
tárgy receptkönyv
tárgy főzés
tárgy gasztronómia
tárgy magyar konyha
tárgy konyhaművészet
tartalomjegyzék
Bevezető
A háztartás megszervezése
A főzés munkamenete konyhatechnikai eljárások
Ételleírások
levesek
Előételek
Főzelékfélék
Zöldséges egytálételek
Húsok
Halak
Tojásételek
Meleg szendvicsek
Köretek
Mártások
Meleg tészták
Leveles tészták
Sütemények
Torták
Vegyes édességek
Italok
Befőzések
teljes tartalomjegyzék
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Horváth Ilona
kiadó Magyar Nők Országos Tanácsa - Kossuth Kiadó
közreműködő F.Nagy Angéla, Kaján Tibor
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szendrő
dátum 1974-01-02
Jellemzők
hordozó papír
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magánszemély
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés