Kakaófa terméssel, könyvillusztráció, 1927

kép
minősített tartalom

A fotón egy bő termésű kakaófa látható. A Dél-Amerikából származó növény termése a kakaóbab, legfőképp a csokoládé alapanyaként kerül felhasználásra az élelmiszeriparban. A kép eredetije Dr. Vuk Mihály "Az élelmiszerek chemiai technológiája" című könyvében található.

A cocoa tree. The fruit of the plant from South America is cocoa beans, used as raw material mainly for chocolate. Illustration in the book of chemical engineer and teacher Mihály Vuk Dr., 1927.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
nyelv angol
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy vendéglátás-történet
tárgy szakmatörténet
tárgy könyvillusztráció
tárgy élelmiszeripar
tárgy édesipar
tárgy kakaónövény (Theobroma cacao)
tárgy élelmiszeripari szakkönyv
tárgy szakoktatás
tárgy Dr. Vuk Mihály (1875-1952) vegyészmérnök, szakoktató
tárgy MKVM
Tér- és időbeli vonatkozás
térbeli vonatkozás Budapest (a kiadás helye)
térbeli vonatkozás Dél-Amerika (kakaófa eredeti származási helye)
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
időbeli vonatkozás 1927
Jellemzők
hordozó papír
méret 23 x 14 cm
kép színe fekete-fehér
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
leltári szám/regisztrációs szám VF_26972
leltári szám/regisztrációs szám VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület