Kakaófa terméssel, könyvillusztráció, 1927

kép

A fotón egy bő termésű kakaófa látható. A Dél-Amerikából származó növény termése a kakaóbab, legfőképp a csokoládé alapanyaként kerül felhasználásra az élelmiszeriparban. A kép eredetije Dr. Vuk Mihály "Az élelmiszerek chemiai technológiája" című könyvében található.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy vendéglátás-történet
tárgy szakmatörténet
tárgy könyvillusztráció
tárgy élelmiszeripar
tárgy édesipar
tárgy kakaónövény (Theobroma cacao)
tárgy élelmiszeripari szakkönyv
tárgy szakoktatás
tárgy Dr. Vuk Mihály (1875-1952) vegyészmérnök, szakoktató
tárgy MKVM
Tér- és időbeli vonatkozás
térbeli vonatkozás Budapest (a kiadás helye)
térbeli vonatkozás Dél-Amerika (kakaófa eredeti származási helye)
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
időbeli vonatkozás 1927
Jellemzők
hordozó papír
méret 23 x 14 cm
kép színe fekete-fehér
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
leltári szám/regisztrációs szám VF_26972
leltári szám/regisztrációs szám VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület