MaNDADB Virtuális kiállítás ajánló Az email nem töltődik be megfelelően?
Megnyitás böngészőben

Virtuális kiállításaink

Június

A digitalizált kulturális tartalmak keresése és böngészése mellett a MaNDA adatbázis tételeiből összeállított, hetente bővülő tematikus virtuális kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők. Célunk a kiállításokkal az, hogy az adatbázisba feltöltött kulturális tartalmakat olyan új kontextusba helyezve mutassuk be, ahogy azok térbeli, jogi vagy formai tulajdonságaik miatt sosem kerülnének egy kiállítótérbe. Rövid ajánlónkban a júniusi bejegyzéseinket tekinthetik meg. Angol nyelvű kiállításainkat az alábbi linken érhetik el.

Budapest tündérkertje

Itt a nyár, a jó idő, és mivel is tölthetnénk kellemesebben a napot, mint egy kiadós sétával, mondjuk Budapest szívében, a Margitszigeten. Ám ezt 250 évvel ezelőtt nem tehettük volna meg, hiszen a sziget sokáig egyházi tulajdonban volt, majd nádori nyaralóhellyé vált. Sokáig volt a bohém művészek tanyája, egyfajta „művészi gyarmat”, számos irodalmi alkotásunk született a szigeti tölgyek alatt. A gyógyvizek szerelmeseinek paradicsoma, profi sportolók és amatőr futók, Nagyréten jógázók gyűjtőhelye.

Bemutatkozik: a Royal Szálló

A Royal szálló, más néven Grand Hotel Royal megélte egy patinás szálloda mindennapjait, hírességek a vendégkönyvben, luxus körülmények, mozi a bálteremben, ugyanakkor szomorú eseményeknek is szemtanúja volt; karantén, a Gestapo beköltözése vagy az 1956-os bombázások.

Egy kis sörgyári capriccio

A nyári melegben nincs is jobb annál, mint meginni egy korsó hideg sört kedvenc teraszunkon. Bár hazánk inkább bor-, mint sörtermelő, négy történelmi sörgyárunk is van, amelyekben évente több mint 6 millió hektoliter sört főznek. Vegyünk kezünkbe egy üveggel kedvenc komlós, kesernyés nedűnkből, és vizsgáljuk meg – egy apró kitekintéssel – kis magyar sörtörténelmünket e négy gyár mentén haladva.

Üdítő - vizes történelem

Magyarország gazdag vízkészlete legendás. Hiszen nemcsak megmártózhatunk vizeinkben, hanem fogyaszthatjuk is azokat. Most nem csupán jótékony hatású ásványvizeink, hanem a szódavíz, leánykori nevén szikvíz, valamint a szocialista ipar üdítőital-történelmébe is betekintünk.
Facebook     Mandarchiv     Partnereink     Impresszum     Rólunk     Hogyan használd
2017 Forum Hungaricum Nonprofit Kft.
Észrevételeit az alábbi email címre küldheti:
helpdesk@forumhungaricum.hu