Az orosz nyelv oktatásának elméleti és gyakorlati alapjai (részlet)

szöveg

A munka elsősorban az általános iskolában tanító, kevés tapasztalattal rendelkező orosz szakos nyelvtanárok számára készült.Általában azokon a területeken próbálkozik útmutatást adni, amelyeken az orosz szakos szakfelügyelők 1956. és 1957. tanév eleji tanácskozásán elhangzott beszámolók szerint a segítségnyújtás a legjobban indokolt és a leginkább sürgős.a gyakorlott általános iskolai és a középiskolai tanárnak maga a rendszerezés jelent hasznos útmutatást. A munka három részterülettel foglalkozik részletesebben: a kiejtés-olvasás-írás tanításának módszertanával, a szókincstanítás és a nyelvtanítás problémáival.

The work primarily in elementary school teacher , majoring in Russian language teachers with little experience in the areas készült.Általában to try to provide guidance , which the Russian periodical inspectors deliberations at the beginning of the academic year 1956 and 1957, said reports of the assistance the most reasonable and the most urgent .a experienced primary school and secondary school teachers to organize itself to be a useful guidance. The work deals with three sub- areas in detail: the pronunciation , reading and writing of the methodology of teaching , the teaching of vocabulary and language teaching problems .

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy papír alapú könyv
tárgy orosz nyelv
tárgy kiejtés
tárgy olvasás
tárgy szókincs
tárgy nyelvoktatás
tartalomjegyzék
Előszó I. Elv és módszer II. Az orosz nyelvi tanítási óra III. Az orosz nyelvi kiejtés-olvasás-írás tanításának módszerei IV. A szókincstanítás problémái V. A nyelvtanítás módszerei VI. A szövegfeldolgozás módszerei VII. A szóbeli és írásbeli kifejező készség kialakítása és fejlesztése VIII. A tanulók írásbeli munkái IX. Felkészülés az orosz nyelvi órára X. Szemléltetés az orosz nyelvi órán
teljes tartalomjegyzék
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Balogh István
kiadó Tankönyvkiadó
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szendrő
létrehozás dátuma 1958-01-02
Jellemzők
hordozó papír
méret 118,5 MB
méret 265 oldal
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magánszemély
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
leltári szám/regisztrációs szám 1377