Szőlő és bor (részlet)

utánnyomás a kilencedik kiadásról

szöveg

Az elfogyott kiadások, valamint az átdolgozás alapján bízván ígérhetem, hogy még a szőlőtermesztéshez nem értő házikert-tulajdonos is bátran hozzáfoghat a szőlő telepítéséhez a könyv szerint, mert aligha akadna olyan kérdése, melyre választ ne találna.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy papír alapú könyv
tárgy mezőgazdasági, szőlő és bor témájú könyv
tartalomjegyzék
Előszó
A szőlő
A szőlőtermesztés szerepe az emberiség életében
A szőlőtőke részei
A szőlőtermesztés környezeti feltételei
A szőlő szaporításának módjai
A szőlő telepítése
A termő szőlő munkái
A szőlő növény védelme
Elhanyagolt szőlők rendbehozásának módszerei
Házi kerti lugasművelés
A szőlő téli eltartása
Az elterjedtebb szőlőfajták ismertetése
Alanyfajták jellemző tulajdonságai
Kevésbé elterjedt szőlőfajták ismertetése
A bor
A bor tárolására alkalmas helyiségek és hordók
A szüret és a szőlő feldolgozása
A bor kezelése
Hasznos tudnivalók
teljes tartalomjegyzék
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Prohászka Ferenc
kiadó Mezőgazdasági Könyvkiadó
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
térbeli vonatkozás Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szendrő
időbeli vonatkozás 1973
Jellemzők
hordozó papír
méret 25,2 MB
méret 327 oldal
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magánszemély
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár