Fénykép a Nincsenek véletlenek c. vígjátékból

Everything Has Its Reason

kép

Esküvő után az ifjú pár a hotel portája előtt sétál, illetve Turai Ida (esküvői ruhában) pisztolyt fog egy férfire. A friss házaspár megszáll egy éjszakára egy hotelben, ahol az esküvői ajándékok közt szerepel egy gyűrű, melyet a menyasszony kapott köszönetként az elmúlt boldog napokért. A férj felelősségre vonja feleségét, aki elindul, hogy kiderítse, ki küldte a gyűrűt, és miért.

Young couple is walking at the hotel's reception, and Turai, Ida is holding a pistol to a young man. A newly-married couple, stopping in a hotel for the night, discover among the wedding presents a ring with a note thanking the bride for past happiness. The husband accuses his bride of having a past and she sets out to discover why it was sent and who sent it. (Presented also at the Modern Playhouse (NYC) in September, 1939 with Hungarian dialogue and no English titles.)

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy fénykép a magyar filmből (vígjáték)
Személyek, testületek
létrehozó/szerző ismeretlen
közreműködő Kalmár László, rendező (1900 - 1980), Békeffy István (1901 - 1977) munkája alapján a forgatókönyvet írta Solt Endre, Turay Ida és Szilassy László a főszerepekben, továbbá Bilicsi Tivadar és Gobbi Hilda
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest, Magyarország
térbeli vonatkozás Magyarország, Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Magyarország
dátum 1938-01-01
időbeli vonatkozás 1938
Jellemzők
kép színe fekete-fehér
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos MaNDA
hozzáférési jogok Fizetős hozzáférés