Kirakat

Pult

szöveg
minősített tartalom

Lehet-e olyan cipőt, olyan nadrágot, vagy ruhát kapni a budapesti üzletekben, amilyent a vásárló kíván? Van-e feszültség a ruházati ipar, a belkereskedelem és a vevők kívánsága között? A cipőipar (Savaria Cipőgyár, Duna Cipőgyár), a ruházati ipar (Váci Kötöttárugyár, Vörös Október Ruhagyár), a kereskedelem (cipőboltok, Divatcsarnok Kötöttáru-osztálya, Verseny Aruház), a szintén óriási haszonnal dolgozó butikok illetékeseit, végül nem utolsósorban magukat a vásárlókat meginterjúvolva ellentmondásos kép tárul szemünk elé. Egymást okolja az ipar és a kereskedelem, mindegyik elégedett saját magával, úgy tűnik ebben a helyzetben egyelőre csak a vásárlók húzzák a rövidebbet. Érdekesen "lóg ki" a sorból a Verseny Áruház igazgatójának véleménye, mely az állandó nyereséghajszolás helyett a vásárlókkal: a dolgozó emberekkel szembeni kötelezettségekre hívja fel a figyelmet.

What is in the shop-window ? What shoes, what trousers, what dresses may be bought in the shops ? It is since long a theme of discussion, whether Hungarian industry and commerce follow fashion? Is the choice rich enough? Is it easy or difficult to do one's shopping in Budapest? To these questions we would like to receive answers again and again from all the three interested parties: from industry, from commerce and from the buyers. Text of censorship.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy kereskedelem
tárgy üzletek
tárgy szolgáltatás
tárgy divat
tárgy cenzúraszöveg
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Fogarasi Éva, gyártásvezető, Rigó Mária, vágó, Sas István, dramaturg, Andor Tamás, operatőr, ifj. Schiffer Pál, rendező, forgatókönyv
kiadó MAFILM HDS
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Magyarország
térbeli vonatkozás Savaria Cipőgyár
térbeli vonatkozás Duna Cipőgyár
térbeli vonatkozás Váci Kötöttárugyár
térbeli vonatkozás Vörös Október Férfiruhagyár
térbeli vonatkozás Divatcsarnok
térbeli vonatkozás Verseny Áruház
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
létrehozás dátuma 1975-06-30
időbeli vonatkozás 1975
Jellemzők
hordozó papír
méret 7 p.
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Ismeretlen
hozzáférési jogok Fizetős hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum