A karcsúság titka (részlet)

szöveg

Nemcsak azoknak szól ez a könyv, akik fogyni szeretnének, hanem mindenkinek, aki egészségesen, ésszerűen szeretne táplálkozni.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Korszerű táplálkozás
tárgy A karcsúság titka
tárgy Kiss Ildikó
tárgy Lovass Pál
tárgy papír alapú
tárgy könyv
tárgy fogyókura
tárgy részlet
tárgy irodalom
tartalomjegyzék
Előszó I. Jól tápláltak vagyunk
Örökölhető-e az elhízás?
A tudás már fél siker
Csak egyetlen számot!
II. Az észrevétlen hízás
A kényelmesebb élet
A nők külön veszedelme
A férfiak veszedelme
Csak egy csésze fekete
III. Ki a kövér, kinek ajánlott a fogyás?
Az elhízás fenyegető rémei
Normál súly, ideális súly
Terhesek, öregek, gyermekek
IV. A fogyókúra általános feltételei
Mire van feltétlenül szüksége a szervezetnek?
A fogyókúra vakvágányai
A döntő feltétel: az akarat
A fogyókúra kellékei
Egészség, orvosi felügyelet
Torna, mozgás
V. Az ideális fogyókúra aranyszabályai
A fogyókúra általános szempontjai
Az ételek helyes megválasztása
A fogyókúra mankói
A fogyókúra kalóriaszükséglete
A fogyókúra következményei
VI. Tizennégy fogyókúrás módszer
Étkezési minták fogyókúrázóknak
Reggelik
Ebédek
Vacsorák
Tízóraik, uzsonnák
VIII. Napi és heti fogyókúrás mintaétrendek
800 kalóriás heti étrend
100 kalóriás heti étrend
1200 kalóriás heti étrend
IX. Alapelvek diétás ételek készítéséhez
A vásárlás
A diétás ételek ízesítése és a rántás
Cukor helyett édesítőszer
A korszerű főzés szabályai
Korszerű konyhatechnika
X. Fogyókúrás receptek
Megjegyzések a receptek használatához
Levesek
Húsok, feltételek
Zöldségfélék ,főzelékek köretek
Saláták
Egytálételek
Édességek
Hideg ételek
Étvágyfalatok (zakuszki)
XI. A tartós karcsúság titka
A testsúly megtartása
A korszerű táplálkozás
Csalafinta fogások, diétás készítmények
Kiegyensúlyozó napi és heti mintaétrendek
XII. Kalóriatáblázat
Élelmianyagok kalóriaértéke
Konzervek és leveskészítmények kalóriaértéke
Készételek (hagyományosan) kalóriaértéke
Édesipari termékek kalóriaértéke
Italok kalóriaértéke
Diétás vagy diétásnak tekintett készítmények kalóriaértéke
Ételmutató
teljes tartalomjegyzék
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Lovassné Kiss Ildikó és Lovass Pál
kiadó Medicina Könyvkiadó
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szendrő
létrehozás dátuma 1975-01-01
Jellemzők
hordozó papír
méret 21,7 MB
méret 175 oldal
méret 20 cm
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magánszemély
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Magánszemély
azonosító ISBN 963 240 731 8