Cukrászati bemutató és kiállítás a Royal szállóban, Budapest, 1931

kép
minősített tartalom

A képen Hauer Rezső (1865-1951) budapesti cukrász, tortája látható, a Royal szállóban megtartott cukrászati bemutatón és kiállításon. Gerbeaud Emil halála után, 1920-ban választották a cukrász ipartestület örökös díszelnökévé. Termékei közül, a Hauer-krémes volt talán a legsikeresebb, de az általa kreált ananász és marcipán ízesítésű tejszínes sütemények nagy népszerűségnek örvendtek.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy MKVM
tárgy vendéglátás-történet
tárgy vendéglátóipar
tárgy cukrászat
tárgy torta
tárgy kiállítás
tárgy cukrászipar
Tér- és időbeli vonatkozás
térbeli vonatkozás Budapest
térbeli vonatkozás Royal Szálloda
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
időbeli vonatkozás 1931
Jellemzők
hordozó papír
méret 11 x 17 cm
kép színe fekete-fehér
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
leltári szám/regisztrációs szám VF_2012_105_1
leltári szám/regisztrációs szám VIP_24_a_E_Cukrászkészítmények_kiállítás_kirakat