Magyar Híradó 276. (1929. június)

audiovizuális anyag

KERESZTES LAJOS BIRKÓZÓ VILÁGBAJNOK ESKÜVŐJE. DÍSZES ÜNNEPSÉGGEL NYITOTTÁK MEG AZ OLASZ PARLAMENT ÚJ ÜLÉSSZAKÁT. FELVONULÁS A MEGNYITÓ ÜNNEPRE. ELŐKELŐ KÖZÖNSÉG JELENLÉTÉBEN TARTOTTÁK MEG „AZ ÚRVEZETŐ” ÁLTAL RENDEZETT AUTÓSZÉPSÉGVERSENYT A MARGITSZIGETEN. A JURY… …MELYNEK RENDELKEZÉSEIT PHILIPS-HANGSZÓRÓK TOVÁBBÍTOTTÁK. HADIK ENDRE GRÓF DÍJNYERTES STUDEBAKER KOCSIJÁN. [ARANYSZALAGGAL KITÜNTETETT] ROLLS-ROYCE. A LEGVIDÁMABB AUTOMOBIL. NÉHÁNY DÍJNYERTES BUICK-AUTÓ. LOVAG HAUPT KÁROLY EZÜSTSZALAGOT NYERT GÉPÉN. ARANYSZALAGGAL S A KÖZÖNSÉG NAGYDÍJÁVAL KITÜNTETETT MINERVA-KEIBL KAROSSZÉRIA. A MAGYARORSZÁGI ORSZÁGOS LOVASÜNNEPEKRE ÉRKEZETT FINN TÁVLOVAGLÓK A SÜTVÉNYI ÉS ÓDALMADI MÉNTELEPEKEN. BUDAPESTEN TARTOTTÁK MEG AZ 1929. ÉVI EURÓPAI KATONATISZTI VÍVÓBAJNOKI VERSENYEKET.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy belföld
tárgy házasságkötés
tárgy politika
tárgy autó szépségverseny
tárgy ünnepség
tárgy vívás
tartalomjegyzék
1. Keresztes Lajos birkózó világbajnok esküvője. 2. Az olasz parlament új ülésszakának megnyitása. 3. „Az úrvezető” által rendezett autó szépségverseny a Margitszigeten. 4. Állathangok a rádióban. A magyar rádió főpróbája az állatkerti helyszíni közvetítés előtt. 5. A magyarországi országos lovasünnepekre érkezett finn távlovaglók. 6. Az 1929. évi európai katonatiszti vívóbajnoki versenyek Budapesten.
Az 5. híradóeseménynek sajnos nem maradt fenn filmanyaga. Címe, témája csak a korabeli forrásokból volt rekonstruálható.
teljes tartalomjegyzék
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Magyar Film Iroda (MFI)
kiadó Magyar Film Iroda (MFI)
Tér- és időbeli vonatkozás
térbeli vonatkozás Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
létrehozás dátuma 1929-06-01
időbeli vonatkozás 1929. június
Jogi információk
jogtulajdonos Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum
hozzáférési jogok Fizetős hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum