Rólunk

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. adatbázisa a magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény. Az adatbázisnak célja a digitalizált értékek gyűjtése, rendszerezése, és a szerzői jog keretei között a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tétele, így nyújtunk betekintést partnereink állományába, felfedjük a kulturális tartalmakat, amelyeknek holléte egységes adatbázis híján nehezebben lenne beazonosítható.

2013-tól kezdődően több, mint 200 – volt és jelenlegi – partnerintézmény adja közre digitalizált dokumentumait adatbázisunkon keresztül, a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia célrendszerével harmonizálva az Országos Kulturális Digitalizációs Közfoglalkoztatási Program segítségével.

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft., aggregátorként, ellátja a nemzeti kulturális értékek digitális formátumainak és a hozzájuk tartozó metaadatoknak az összegyűjtését és az Europeana Alapítvány felé történő exportálását, így az Európai Digitális Könyvtár nyilvános gyűjteményét is gyarapítja.

Digitalizálási programunkhoz való csatlakozás, vagy szakmai kapcsolat kialakításának érdekében a helpdesk@forumhungaricum.hu címen érdeklődhet. 

Digitálisarchívum-fejlesztési Osztály 

Osztályvezető Hegedűs Henriett
Archivátorok és szerkesztők:  Erdélyi Károly
  Takács Eszter (szülési szabadságon)
  Tompa Éva
   
Főtanácsadó:  Szüts Etele
Megbízott segédszerkesztő: Kondákor Ferenc
   
Help desk: helpdesk@forumhungaricum.hu

 

Kapcsolat: 

E-mail: info@forumhungaricum.hu
Levelezési cím: 1138 Budapest, Szekszárdi u. 19-25.