Segédkönyv az osztályfőnöki munkához (részlet)

Az általános iskolák nevelői számára

szöveg

Segíti az osztályfőnököket a munka tervezésében, a tanulók személyiségének megismerésében, az osztályközösségek kialakításában és nevelésében, a tanulók világnézeti nevelésében. Felvázolja a szülői házban végzendő nevelői munka módjait és tartalmát, de ugyanakkor az osztályfőnöki órák vezetéséhez az előbbi kiadványoknál gazdagabb módszertani útmutatással igyekszik javítani a nevelőmunkát, fokozni szakszerűségét, színvonalbeli emelkedését.

It helps them to work in designing the class , students learn about the personality of the class communities in the development and education of the ideological education of students . It outlines the parental home educators work to be carried out modes and content, but at the same time during the class hours to drive richer than the former publication aims to improve the methodology for the educational work , enhance the professionalism , increase prosperity .

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Papír alapú könyv
tárgy Általános iskolák nevelői számára
tárgy osztályfőnök
tárgy módszertan
tartalomjegyzék
Bevezető Az osztályfőnök feladatai, munkája Az osztályfőnöki munka tervezése A tanulók személyiségének megismerése Az osztályfőnök feladatai a tanulók világnézeti nevelésében Az osztályfőnök feladatai a tanulók munkára nevelésében Az osztályfőnök munkája a tanulók egészségügyi nevelésében Az osztályfőnök munkája a családban Az osztályfőnöki munkaközösségek szerepe, feladatai és működése Az osztály- és iskolaközösségek kialakításának, fejlesztésének és nevelésének legfontosabb elvei és feladati Az osztályfőnöki óra helye és szerepe az osztályfőnöki munkában Hogyan használjuk fel a szemelvényeket az osztályfőnöki órán? Szemelvénygyűjtemény A film szerepe a tanulók nevelésében Ajánlott olvasmányok a felső tagozatos tanulók számára Az osztályfőnökök számára ajánlott irodalom jegyzéke A szülők számára ajánlott irodalom
teljes tartalomjegyzék
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Juhász Ferenc
kiadó Tankönyvkiadó
közreműködő Vass Gyula
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szendrő
létrehozás dátuma 1961-01-02
Jellemzők
hordozó papír
méret 190,2 MB
méret 414 oldal
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magánszemély
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
leltári szám/regisztrációs szám 1706