A paraszti asztal örömei

Hagyományos ételek, népi konyha a Közép-Tisza vidéken

szöveg

NÉPRAJZI KIÁLLÍTÁS a Damjanich János Múzeumban 1999.augusztus 27. - 1999.november 21.

GASZTRONÓMIA A MÚZEUMBAN néprajzi konferencia a Damjanich János Múzeumban 1999.augusztus 27.

Az előzőekben szereplő néprajzi kiállítás és konferencia megrendezésének, valamint a mellékletben szereplő kis kötet kiadásának célja, hogy hozzájáruljon a hagyományos ételek és a népi konyha megismertetéséhez, a jellegzetes magyar ízek konyháinkban való megőrzéséhez.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy gasztronómia
tárgy táplálkozás
tárgy receptek
tartalomjegyzék
A kiadvány 217-128. oldalán található.
teljes tartalomjegyzék
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Szerkesztette: Sári Zsolt, néprajzkutató-muzeológus, A kötetet írta és a recepteket összeállította: Sári Zsolt
kiadó Damjanich János Múzeum
közreműködő A fotók Pócs Éva, Szabó László, Kozma Károly, Györffy István, Csalog Zsolt, Vargha László, T. Bereczki Ibolya felvételei, A rajzokat Varjú Róza készítette, Borítóterv, tipográfia és tördelés: Bodolai Mária, Felelős kiadó: Dr. Kertész Róbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok igazgatója
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Szolnok
térbeli vonatkozás Jász-Nagykun-Szolnok megye
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szolnok
időbeli vonatkozás 1800-1960
Jellemzők
hordozó papír
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Damjanich János Múzeum
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Damjanich János Múzeum