A magyar élelmiszergazdaság földrajza (részlet)
Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar
Kézirat
szöveg
"Hazánkban az egységes élelmiszergazdasági szemlélet még nem tekinthet vissza nagy multra. Ennek megteremtése csak néhány éve folyik csupán és a gazdasági életnek nem is minden területén. Jegyzetünk is csak kísérletnek tekinthető ebből a szempontból. Nem alakult ki még sem a módszertana, sem pedig az információbázisa annak, hogy következetesen érvényesíteni lehessen az egységes élelmiszergazdasági szemléletet." A szerző
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | papír alapú könyv |
tárgy | élelmiszergazdaság |
tárgy | gazdaságföldrajz |
tárgy | magyar élelmiszer |
tartalomjegyzék | I. fejezet teljes tartalomjegyzékA mezőgazdaság fejlődésének és jelenlegi helyzetének általános kérdései II. fejezet A mezőgazdasági termelés területi elhelyezkedését befolyásoló tényezők III. fejezet A mezőgazdasági termelés területi szerkezete IV. fejezet A mezőgazdaság munkaerőhelyzete V. fejezet A kedvezőtlen adottságú agrárterületek VI. fejezet A parasztság életszínvonala VII. fejezet Az élelmiszeripar néhány gazdaságföldrajzi kérdése Függelék |
célközönség | általános |
Személyek, testületek | |
létrehozó/szerző | Antal Zoltán - Kulcsár Viktor |
kiadó | Tankönyvkiadó |
közreműködő | Szerkesztette: Antal Zoltán |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
kiadás/létrehozás helye | Budapest |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Szendrő |
létrehozás dátuma | 1972-01-01 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 190 MB |
méret | 257 oldal |
formátum | |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Magánszemély |
hozzáférési jogok | Ingyenes hozzáférés |
Forrás, azonosítók | |
forrás | Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár |
azonosító | J3-844 |
leltári szám/regisztrációs szám | 3816 |