A magyar élelmiszergazdaság földrajza (részlet)

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar

Kézirat

szöveg

"Hazánkban az egységes élelmiszergazdasági szemlélet még nem tekinthet vissza nagy multra. Ennek megteremtése csak néhány éve folyik csupán és a gazdasági életnek nem is minden területén. Jegyzetünk is csak kísérletnek tekinthető ebből a szempontból. Nem alakult ki még sem a módszertana, sem pedig az információbázisa annak, hogy következetesen érvényesíteni lehessen az egységes élelmiszergazdasági szemléletet." A szerző

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy papír alapú könyv
tárgy élelmiszergazdaság
tárgy gazdaságföldrajz
tárgy magyar élelmiszer
tartalomjegyzék
I. fejezet
A mezőgazdaság fejlődésének és jelenlegi helyzetének általános kérdései
II. fejezet
A mezőgazdasági termelés területi elhelyezkedését befolyásoló tényezők
III. fejezet
A mezőgazdasági termelés területi szerkezete
IV. fejezet
A mezőgazdaság munkaerőhelyzete
V. fejezet
A kedvezőtlen adottságú agrárterületek
VI. fejezet
A parasztság életszínvonala
VII. fejezet
Az élelmiszeripar néhány gazdaságföldrajzi kérdése
Függelék
teljes tartalomjegyzék
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Antal Zoltán - Kulcsár Viktor
kiadó Tankönyvkiadó
közreműködő Szerkesztette: Antal Zoltán
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szendrő
létrehozás dátuma 1972-01-01
Jellemzők
hordozó papír
méret 190 MB
méret 257 oldal
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magánszemély
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
azonosító J3-844
leltári szám/regisztrációs szám 3816