Ide... Oda...

szöveg

A film azt rögzíti, hogy hogyan hat Dusnok község fiataljaira a nagy múlttal rendelkező és az új iránt is fogékony katolikus egyház, s a viszonylag még fiatal KISZ szervezet. A két erő - a KISZ és az egyház - hatását egymást váltó, párhuzamos képsorokkal örökíti meg a kamera: részt veszünk a KISZ vitakörben és a vallási körben folyó beszélgetéseken, az egyházi szertartásokon, ünnepségeken és a KISZ rendezvényein egyaránt.

Text of censorship of a film that records what effects the Catholic Church, which is receptive for new things and has a great past, and the relatively new organization KISZ (Hungarian Young Communist League) have on the young people of Dusnok. The camera records the effects of the two powers - KISZ and the Church - by parallel images that follow one another. We take part in the polemic circle of KISZ and the religious conversations on Church ceremonies, feasts and on KISZ programs as well.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy fiatalság
tárgy egyház
tárgy vallás
tárgy KISZ
tárgy cenzúraszöveg
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Fehérvári Attila, gyártásvezető, Venczel Emőke, vágó, Gere Mara, dramaturg, Fifilina József, operatőr, Fehéri Tamás, rendező
kiadó MAFILM HDS
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Magyarország
térbeli vonatkozás Dusnok, Bács-Kiskun megye
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
létrehozás dátuma 1978-01-01
időbeli vonatkozás 1978
Jellemzők
hordozó papír
méret 6 p.
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Ismeretlen
hozzáférési jogok Fizetős hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum