Belvárosi beszélgetések

szöveg

Debrecen A múlt évben útjára indított Belvárosi beszélgetések c. programsorozatunkat, a kedvező fogadtatásnak köszönhetően, idén is folytatjuk. A sorozat közvetlenül kapcsolódik a táplálkozáshoz. Tudjuk, az az élelmiszer a legbiztonságosabb, amelyet mi magunk termelünk meg, de szerencsére már hozzá lehet jutni egészséges alapanyagokhoz, s ez nem feltétlenül csak minősített biotermesztésből származhat. A Belvárosi beszélgetések ezúttal arra keresi a választ, hogy milyen a kíméletes helyi termesztés és milyen a biogazdálkodás helyzete a közvetlen környezetünkben. Február 12-én, a Szatyor Debrecen Egyesület tagjaival (alapítókkal, vezetőkkel, termelőkkel) beszélgettünk a DMK Belvárosi Közösségi Házának Klubtermében (Kossuth u. 1.). A beszélgetés aktualitását az adta, hogy az elmúlt esztendőben a Debreceni Művelődési Központ négy egységében – a Homokkerti Közösségi Házban, a Tímárházban, a Csapókerti Közösségi Házban és az Újkerti Közösségi Házban elosztó pontja jött létre e sajátos termelői-vásárlói közösségnek. A helyi élelmiszer-termelés és értékesítés mai és jövőbeni esélyeiről, az egészséges élelmiszer iránti igény alakulásáról cseréltünk eszmét vendégeinkkel és az érdeklődő közönséggel. A következő alkalmakon a zenei anyanyelvről is szó esik majd, az utolsó két beszélgetést pedig a magyar történelemnek fogják szentelni, a történelmi tudat zavarainak okaira keresik a választ.

Last year we launched Debrecen Downtown conversations c . program series , thanks to the favorable response , we continue this year as well .  The series is directly related to the diet. We know the food is the safest , which we produce ourselves , but fortunately you can get healthy raw materials , and it is not necessarily only come from a qualified biotermesztésből . The Downtown conversations again asks what the local humane farming and organic farming, what the status of our immediate environment . On February 12 , the bag Debrecen Association members ( founders , managers , producers ) talked about the DMK Club of Metropolitan Community Church Hall ( Kossuth u. 1). The actuality of the conversation was that in the last four years of the Cultural Center of Debrecen as a whole - the Sand Garden Community Centre , the Tanner House, the Community House Csapókert and distribution of the New Garden Community House was established for this particular producer - consumer community. Local food production and marketing opportunities of today and the future , the need for the development of healthy food we exchanged ideas with our guests and the interested public. On occasions the musical mother tongue also will also focus on the last two will be dedicated to the discussion of Hungarian history , a sense of history causes disruption of looking for answers .

Cím(ek), nyelv
kapcsolat http://www.dehir.hu/debrecen/az-ar-vagy-az-egeszseges-alapanyag-a-fontosabb-a-debrecenieknek/2014/02/11/
kapcsolat http://www.haon.hu/folytatodik-a-belvarosi-beszelgetesek/2477958?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+haon%2Fmegye+%28Hajd%C3%BA+Online+Megyei+h%C3%ADrek%29
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Szatyor Egyesület 2014. 02.12.
felhasználói címke Egészséges életmód, Élelmiszer termelés és értékesítés
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Debreceni Művelődési Központ
kiadó Debreceni Művelődési Központ
közreműködő Szatyor Debrecen Egyesület tagjai (alapítók, vezetők, termelők)
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Debrecen/ Belvárosi Közösségi Ház
térbeli vonatkozás Debrecen
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Debrecen
dátum 2014-02-12
létrehozás dátuma 2014-02-12
hivatalos kibocsátás 2014-03-04
időbeli vonatkozás 2014. 02.12.
Jellemzők
hordozó egyéb digitális tárolóeszköz
méret 630,7 Kb.
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Debreceni Művelődési Központ
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Debreceni Művelődési Központ, Belvárosi Közösségi Ház