Beszéd, melyet széki gr. Teleki László végtiszteletére Losoncz városa által rendezett gyászünnepély alkalmával az 1881. év jan. 2-kán a losonczi piaczon mondott Sztehlo András

Beszéd, melyet széki gr. Teleki László végtiszteletére Losonc városa által rendezett gyászünnepély alkalmával az 1881. év jan. 2-án a losonci piacon mondott Sztehlo András

szöveg
minősített tartalom

A digitalizált műpéldány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ballagi-gyűjteményébe tartozik.

Ballagi Géza (1851–1907) a jog- és államtudományok tudora, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, történész, egy cikluson át országgyűlési képviselő volt. Történeti, egyházpolitikai és tanügyi írásokat publikált. Páratlan gyűjteményt hozott létre magyar vonatkozású politikai röpiratokból, közéleti állásfoglalásokból, képviselőválasztási nyomtatványokból. Hagyatékát a Fővárosi Könyvtár vásárolta meg 1911-ben. Az ebből kialakított különgyűjtemény főként a 18-19. században megjelent Magyarországgal, illetve az Osztrák-Magyar Monarchiával kapcsolatos politikai vitairatokat tartalmaz. Különösen gazdag a pártküzdelmek, a közjogi és a közgazdasági kérdések irodalma. Az írások magyar, német, francia és latin nyelvűek.

Az összesen 4834 hosszabb-rövidebb kiadvány 441 kolligátumban, vagyis a különböző tárgyú, más-más szerző tollából megjelent publikációkat egybekötve tartalmazó kötetekben maradt ránk. A dokumentumok jelzetének első tagja a kötet jelzetét, a második a nyomtatványnak a kolligátumon belüli helyét mutatja.

Az eredeti példányok a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárában, a Budapest Gyűjtemény olvasótermében tanulmányozhatók.

Cím(ek), nyelv
része BALL 87
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Teleky László
tárgy politika
tárgy életrajz
tárgy prédikáció
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Sztehlo András
kiadó Wodianer F.
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Pest
térbeli vonatkozás Magyarország
térbeli vonatkozás Losonc
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
hivatalos kibocsátás 1861-01-01
időbeli vonatkozás 1881
Jellemzők
hordozó papír
méret 14 p. ; 19 cm
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Budapest Gyűjtemény; Ballagi-gyűjtemény
leltári szám/regisztrációs szám BALL 87/4