Égetett torta készítése
Boros Imre hagyatéka
A grillázs 1795 után megjelent szakácskönyvben szerepelt először az országban. Párhuzamosan, kb. 1900-tól megkezdődött a cukor gyakoribb használatba vétele, nagy ünnepek mellett hetente vasárnap, majd végül a hétköznapokon is. Kezdetén a cukor még mindig luxuscikk szerepű, de már lényegesen könnyebben elérhető. A használat rangja, presztízse szolgálatába ekkor már új cukros ételformákat, nagyünnepi tortát, szórványosan kávét, későbben új cukros süteményeket állítottak. Az égetett cukorból készült grillázs torták a célnak különösen megfeleltek. A kőtelki általános iskola honismereti szakkörének tagjai a grillázstorta elkészítésének módjával ismerkedtek meg. Boros Imre hagyatéka
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | Torták, Égetett torta, Grillázstorta, Kőtelki Általános Iskola |
célközönség | általános |
Személyek, testületek | |
létrehozó/szerző | Boros Imre |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
kiadás/létrehozás helye | Kőtelek |
térbeli vonatkozás | Kőtelek |
időbeli vonatkozás | 1988 |
Jellemzők | |
hordozó | negatív |
méret | 40x25 mm |
kép színe | fekete-fehér |
formátum | jpeg |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Verseghy Ferenc Könyvtár |
hozzáférési jogok | Ingyenes hozzáférés |
Forrás, azonosítók | |
azonosító | kotelek179 |