Égetett torta készítése

Boros Imre hagyatéka

kép

A grillázs 1795 után megjelent szakácskönyvben szerepelt először az országban. Párhuzamosan, kb. 1900-tól megkezdődött a cukor gyakoribb használatba vétele, nagy ünnepek mellett hetente vasárnap, majd végül a hétköznapokon is. Kezdetén a cukor még mindig luxuscikk szerepű, de már lényegesen könnyebben elérhető. A használat rangja, presztízse szolgálatába ekkor már új cukros ételformákat, nagyünnepi tortát, szórványosan kávét, későbben új cukros süteményeket állítottak. Az égetett cukorból készült grillázs torták a célnak különösen megfeleltek. A kőtelki általános iskola honismereti szakkörének tagjai a grillázstorta elkészítésének módjával ismerkedtek meg. Boros Imre hagyatéka

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Torták, Égetett torta, Grillázstorta, Kőtelki Általános Iskola
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Boros Imre
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Kőtelek
térbeli vonatkozás Kőtelek
időbeli vonatkozás 1988
Jellemzők
hordozó negatív
méret 40x25 mm
kép színe fekete-fehér
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos Verseghy Ferenc Könyvtár
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
azonosító kotelek179