Hétfői lapszemle 1914-ből – Keszthelyi Hírlap 1914. június 21

2021.06.21. 08:00

Mi minden volt hír sok-sok évtizeddel ezelőtt? Vajon változott-e ez idő alatt, hogy mit tekintenek a szerkesztők, valamint az olvasók hírértékűnek? Ezen a hétfőn is elmerülünk a Keszthelyi Hírlap híreiben.

Országos vásár. Múlt csütörtökön tartották meg Keszthelyen az úgynevezett „Úrnapi vásárt”. Az idő délelőtt elég kedvező volt és meg is indult az adás-vétel, de délután a hagyományos keszthelyi vásári eső megeredt és csakhamar szétverte a vásárt. A baromvásáron rendkívül nagy forgalom volt. Felhajtottak 4722 állatot, ebből hivatalos értesítés szerint eladásra került 1238.

Motorcsónakverseny a Balatonon. A Királyi Magyar Automobil Klub a f. év augusztus havában a Balatoni Jacht Klubbal együttesen motorcsónak-versenyt rendez a Balatonon. A versenyen résztvenni szándékozók július 1-éig jelentkezhetnek Krisztinkovich Bélánál, a Királyi Magyar Automobil Klub titkáránál (Budapest, IV., Kígyó-tér.).

kh_140621_ad

Villámcsapás. A múlt csütörtök délutáni vihar alkalmával özv. Bezerédy Lajosné páhoki gazdaságában a legelőn levő ménes fölött leütött a villám és két csikót lesújtott. Az egyik csikó nyomban megdöglött, a másik azonban később magához tért. Az égiháborút rettenetes felhőszakadás követte, mely a petrencében gyűjtött széna nagy részét elragadta.

Érettségi. Lapunk zártakor vettük a hírt, hogy a keszthelyi főgimnáziumban lefolyt érettségi vizsgán 9 tanuló jeles, 7 jó és 5 érett lett.

kh_140621_footer

Keszthelyi Hírlap - Harminchetedik évfolyam, 25. szám – 1914. június 21.

Fejér György Városi Könyvtár PDM