Vidám filmszkeccs

szöveg
minősített tartalom

Kenderessy földbirtokos lánya a 18 éves Klári egyetlen gyerek és igen sok gondot okoz apjának, mert hallani sem akar a férjhez menésről. Minden kérőt kikosaraz, megviccel. A fiatal doktorral, Ujfalussy Gyurkával is tréfát űz, de ezúttal megbánja, mert maga is beleszeret kérőjébe. Gyurka persze sértve érzi magát, vigasztalást egy színházi segédprimadonnánál keres, és esténként a Kenderessyék szomszédságában lévő vendéglő kerthelyiségében húzatja a cigánnyal, míg a segédprimadonna táncol, hogy felvidítsa. Klári szolgálója, Kati és Gyurka inasa, Matyi között már szerelem szövődött, csak Klári és György ügye áll rosszul, hiába szól a vendéglőben a muzsikaszó. Hiába "bomlanak" egymásért, mindegyik a másiktól várja az első jó szót. Végül Bobi, a kutyus lesz köztük a szerelmi postás.

Text of censorship of a silent film about Klári Kenderessy who likes turning down her suitors, but falls in love with one of them finally.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy szerelem
tárgy csíny
tárgy némafilm
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Lenkey Géza, író, György István, rendező, D. Szőke László, színpadi rendező, Eiben István, operatőr, Lajtai Lajos, zene
közreműködő Zilahy Gyula, szereplő, Orosz János, szereplő, Tubay Sári, szereplő
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
térbeli vonatkozás Magyarország
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Magyarország,Budapest
létrehozás dátuma 1920-01-01
időbeli vonatkozás 1920
Jellemzők
hordozó papír
méret 4p.
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Ismeretlen
hozzáférési jogok Fizetős hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum