A bor- és az üdítőital-gyártás alap- és segédanyagai (részlet)
Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
szöveg
"Ezzel a kötettel segíteni szeretnénk a borász szakmában dolgozó szakmunkásoknak, betanított munkásoknak, hogy belőle szakmai ismereteiket megerősíthessék, elmélyíthessék. Könyvünk eredetileg tankönyvnek készült az élelmiszeripari szakközépiskolák számára, ezért az egyes fejezetek előtt és fejezetek után feladatok, összefoglaló kérdések találhatók. A könyv szerkezete is a tankönyvjelleget tükrözi. A mű kereskedelmi forgalomban való megjelenésének célja, hogy az érdeklődő szakemberek megvehessék a könyvet, és az említett ismeretek elsajátítása szélesebb körében is lehetővé váljék."
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | papír alapú könyv |
tárgy | bor gyártás |
tárgy | üdítő gyártás |
tartalomjegyzék | A szőlő- és a bortermelés hazánkban, a világ bortermelése teljes tartalomjegyzékA szőlőtermesztés általános jellemzése A szőlő vegetációs szakaszai A szőlőültetvények létesítése A szőlő telepítésének általános szempontjai A termő szőlő évi munkái A termesztett szőlőfajták borászati jellemzői A must és a bor anyagai Borkezelési anyagok Az üdítő italok, a fűszerezett borok, a pezsgőgyártás és a borjavítás anyagai Tároló- és szállítótartályok Csomagolóanyagok és segédanyagok |
célközönség | általános |
célközönség | ismeretterjesztő |
célközönség | kutatók, szakemberek |
Személyek, testületek | |
létrehozó/szerző | Dr. Gazdag László |
kiadó | Mezőgazdasági Kiadó |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
kiadás/létrehozás helye | Budapest |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Szendrő |
hivatalos kibocsátás | 1982-01-01 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 55,7 MB |
méret | 211 oldal |
formátum | |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Magánszemély |
hozzáférési jogok | Ingyenes hozzáférés |
Forrás, azonosítók | |
forrás | Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár |
forrás | Oktatástörténeti Gyűjtemény |
azonosító | ISBN 963 231 406 9 |
azonosító | ETO 063.2.012.2 |
azonosító | ETO 663.8.012.2 |