A bor- és az üdítőital-gyártás alap- és segédanyagai (részlet)

Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár

szöveg

"Ezzel a kötettel segíteni szeretnénk a borász szakmában dolgozó szakmunkásoknak, betanított munkásoknak, hogy belőle szakmai ismereteiket megerősíthessék, elmélyíthessék. Könyvünk eredetileg tankönyvnek készült az élelmiszeripari szakközépiskolák számára, ezért az egyes fejezetek előtt és fejezetek után feladatok, összefoglaló kérdések találhatók. A könyv szerkezete is a tankönyvjelleget tükrözi. A mű kereskedelmi forgalomban való megjelenésének célja, hogy az érdeklődő szakemberek megvehessék a könyvet, és az említett ismeretek elsajátítása szélesebb körében is lehetővé váljék."

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy papír alapú könyv
tárgy bor gyártás
tárgy üdítő gyártás
tartalomjegyzék
A szőlő- és a bortermelés hazánkban, a világ bortermelése
A szőlőtermesztés általános jellemzése
A szőlő vegetációs szakaszai
A szőlőültetvények létesítése
A szőlő telepítésének általános szempontjai
A termő szőlő évi munkái
A termesztett szőlőfajták borászati jellemzői
A must és a bor anyagai
Borkezelési anyagok
Az üdítő italok, a fűszerezett borok, a pezsgőgyártás és a borjavítás anyagai
Tároló- és szállítótartályok
Csomagolóanyagok és segédanyagok
teljes tartalomjegyzék
célközönség általános
célközönség ismeretterjesztő
célközönség kutatók, szakemberek
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Dr. Gazdag László
kiadó Mezőgazdasági Kiadó
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szendrő
hivatalos kibocsátás 1982-01-01
Jellemzők
hordozó papír
méret 55,7 MB
méret 211 oldal
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magánszemély
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
forrás Oktatástörténeti Gyűjtemény
azonosító ISBN 963 231 406 9
azonosító ETO 063.2.012.2
azonosító ETO 663.8.012.2