Élelmezéshigiéné (részlet)

Élelmezés-egészségügy az étkeztetésben és a kereskedelemben

szöveg

Az élelmezés társadalom-egészségügyi jelentőségéve, a tápláltsági-egészségi állapotra való hatásával kapcsolatos kutatások jelentős ismeretanyagot halmoztak fel az elmúlt években. Világossá vált, hogy a környezetszennyezés a táplálékláncon keresztül súlyosan károsítja, az élelmiszertermelés magas szintű technológiai számos kémiai anyaggal, mikrobával terhelik az emberi szervezetet.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy papír alapú könyv
tárgy közegészségügyi témájú könyv
tartalomjegyzék
Előszó
Az ember és környezete
Élelmiszer-mikrobiológiai alapismeretek
Ételfertőzések, ételmérgezések
Az élelmiszerek állati kártevői, egészségügyi jelentőségük
Személyi higiéné, a dolgozók egészségi állapota
Élelmezésben dolgozók oktatása
Belső higiénés ellenőrzés
Élelmezési üzemek higiénés ellenőrzése
Társadalmi és tömegszervezetek szerepe az élelmezési létesítmények higiénéjének biztosításában
Táplálkozási és élelmezés
Élelmezési létesítményekre és élelmezési tevékenységre vonatkozó általános élelmezés-egészségügyi előírások
Étkeztetési üzemek és üzemelési időszak szerint
Vendéglátóipari üzemek élelmezés-egészségügyi előírásai
Az üzlethelyiségekre és az értékesítésre vonatkozó általános szabályok
Az egyes élelmiszer kereskedelmi létesítmények típusaira vonatkozó különleges higiénés előírások
Irodalom
Tárgymutató
teljes tartalomjegyzék
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Dr. Rodler Imre
kiadó Medicina Könyvkiadó
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
térbeli vonatkozás Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Szendrő
időbeli vonatkozás 1988
Jellemzők
hordozó papír
méret 51,4 MB
méret 205 oldal
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magánszemély
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
azonosító ISBN 963 241 635 x