Élelmezéshigiéné (részlet)
Élelmezés-egészségügy az étkeztetésben és a kereskedelemben
szöveg
Az élelmezés társadalom-egészségügyi jelentőségéve, a tápláltsági-egészségi állapotra való hatásával kapcsolatos kutatások jelentős ismeretanyagot halmoztak fel az elmúlt években. Világossá vált, hogy a környezetszennyezés a táplálékláncon keresztül súlyosan károsítja, az élelmiszertermelés magas szintű technológiai számos kémiai anyaggal, mikrobával terhelik az emberi szervezetet.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | papír alapú könyv |
tárgy | közegészségügyi témájú könyv |
tartalomjegyzék | Előszó teljes tartalomjegyzékAz ember és környezete Élelmiszer-mikrobiológiai alapismeretek Ételfertőzések, ételmérgezések Az élelmiszerek állati kártevői, egészségügyi jelentőségük Személyi higiéné, a dolgozók egészségi állapota Élelmezésben dolgozók oktatása Belső higiénés ellenőrzés Élelmezési üzemek higiénés ellenőrzése Társadalmi és tömegszervezetek szerepe az élelmezési létesítmények higiénéjének biztosításában Táplálkozási és élelmezés Élelmezési létesítményekre és élelmezési tevékenységre vonatkozó általános élelmezés-egészségügyi előírások Étkeztetési üzemek és üzemelési időszak szerint Vendéglátóipari üzemek élelmezés-egészségügyi előírásai Az üzlethelyiségekre és az értékesítésre vonatkozó általános szabályok Az egyes élelmiszer kereskedelmi létesítmények típusaira vonatkozó különleges higiénés előírások Irodalom Tárgymutató |
célközönség | általános |
Személyek, testületek | |
létrehozó/szerző | Dr. Rodler Imre |
kiadó | Medicina Könyvkiadó |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
kiadás/létrehozás helye | Budapest |
térbeli vonatkozás | Budapest |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Szendrő |
időbeli vonatkozás | 1988 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 51,4 MB |
méret | 205 oldal |
formátum | |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Magánszemély |
hozzáférési jogok | Ingyenes hozzáférés |
Forrás, azonosítók | |
forrás | Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár |
azonosító | ISBN 963 241 635 x |