Dunagyöngye Halászcsárda
kép
minősített tartalom
A Dunagyöngye Halászcsárda 1956. augusztus 2-án nyitott, azóta várja vendégeit a Szalki-szigeten, gyönyörű vízparti környezetben. A méltán híres, különlegesen sűrű és ízletes filézett halászlét a legendás Paczolay Benő tradicionális receptje alapján készíti a jelenlegi séf. A felszolgálók évtizedes kiváló munkájukkal szintén hozzájárultak az étterem magas színvonalának megtartásához. Az igazi csárda hangulatról a cigányzenészek gondoskodnak. Családi és céges rendezvények helyszíne.
Restaurant
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | MKVM |
tárgy | vendéglátás-történet |
tárgy | vendéglátóipar |
tárgy | étterem |
tárgy | halászcsárda |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
térbeli vonatkozás | Dunaújváros Szigeti út 2. |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Budapest |
időbeli vonatkozás | 1970-es évek |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 9 x 12 cm |
kép színe | fekete-fehér |
formátum | jpeg |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | MKVM |
hozzáférési jogok | Kutatási engedéllyel hozzáférhető |
Forrás, azonosítók | |
forrás | MKVM |
leltári szám/regisztrációs szám | VF_66209 |
leltári szám/regisztrációs szám | VIP_28_b_U_Kicsi |