Búsuló juhász

szöveg

A Magyar Narancs 2011-ben megjelent cikkének híradása szerint: „Tudomásunk szerint a Gellérthegyen régen szőlőt műveltek, az állattartás a házőrző kutyákra korlátozódott. Ez is egy lehetséges magyarázat, hogy miért búsul odafent a juhász, de sajnos prózaibb oka van az étterem elnevezésének: itt látható Izsó Miklós híres szobrának másolata..."

Kivonat: A cikk a Búsuló Juhász nevű étteremről szól, amely a Gellérthegyen található. Az írás részletesen bemutatja az étterem hangulatát, elhelyezkedését és kínálatát. A Búsuló Juhász egy olyan hely, amelyet sokan ismernek, de kevesen látogatnak el oda. Régebben egy zenés-táncos szórakozóhely működött a helyén, de most egy olyan étterem üzemel ott, amelynek étlapján különleges fogások sorakoznak. Az ételkínálat magába foglalja a jellegzetes magyaros ételeket, valamint séfük saját kreatív fogásait is. A cikkben megemlített ételek között hideg póréhagymaleves, articsókával és spárgával készült tagliatelle, öt fűszerrel készült kacsamell és omlós sajttorta található. A hely atmoszféráját és a kiszolgálást is dicsérik, és a szerzők azt javasolják, hogy érdemes a teraszon ülve, alkonyatkor ellátogatni az étterembe, hogy élvezzék a kelenföldi panelekre rávetülő nap látványát. A cikk mellett a Snoblesse Oblige - napi programajánló rovat programajánlata olvasható.

Sajtófigyelő szolgáltatás keretében összeállított sajtóanyag részét képező újságcikk.

According to the Magyar Narancs article published in 2011, "As far as we know, vineyards used to be cultivated on Gellért Hill, and livestock breeding was limited to guard dogs. This is one possible explanation for the shepherd moping upstairs, but unfortunately there is a more prosaic reason for the name of the restaurant: it is a replica of the famous statue of Miklós Izsó..."

Abstract: The article is about a restaurant called Búsuló juhász (Mourning Shepherd), located on Gellért Hill. The article describes in detail the atmosphere, location and offerings of the restaurant. The Mourning Shepherd is a place that many people know, but few visit. It used to be a music and dance club, but now it is a restaurant with a special menu. The menu includes typical Hungarian dishes as well as some of Séfouc's own creative dishes. Among the dishes mentioned in the article are cold leek soup, tagliatelle with artichokes and asparagus, five-spice duck breast and crumbled cheesecake. The atmosphere and service are praised, and the authors suggest a visit to the restaurant at dusk, sitting on the terrace and enjoying the sun setting over the Kelenföld panels.

The thematical press material collection (of which this article is a part) was made within the frame of a press monitoring service on behalf of the Cultural and Nature Conservation Association of Kapolcs.

The Cultural and Nature Conservation Association of Kapolcs have been collecting articles and other materials related to the Valley of Arts Festival. Their material has grown by now into a collection consisting of thousands of documents. Most of them are about the Valley of Arts Festival, but there are press materials connected to either the settlements of the festival site or the performers of the events and sometimes to other cultural events as well.

Cím(ek), nyelv
része Magyar Narancs, 2011. szeptember 1.
része Snoblesse Oblige - napi programajánló rovat
része Kertész lesek rovat
része a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet sajtóanyag gyűjteménye
nyelv magyar
nyelv angol
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Búsuló juhász étterem
tárgy kulturális hír
tárgy újságcikk
tárgy programajánlat
tárgy programlista
tárgy gasztronómia
célközönség általános
Személyek, testületek
közreműködő Observer Budapest Médiafigyelő Kft.
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Magyarország
térbeli vonatkozás Kapolcs
térbeli vonatkozás Budapest
térbeli vonatkozás Magyarország, Pest megye
térbeli vonatkozás Gellérthegy
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Kapolcs
dátum 2011-09-01
Jellemzők
hordozó egyéb digitális tárolóeszköz
méret 1 p.
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet
azonosító 20110901_Magyar Narancs