Katolikus Ösvény

1938. IV. évfolyam 5-9. szám

szöveg
minősített tartalom
Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy társadalmi hetilap
tartalomjegyzék
Katolikus Ösvény
1938. IV. Évfolyam
5. szám
Áll a bál 1.; A diósgyőri munkásság a krisztusi igazságok mellett 1.; Járdán József: A defekt 2.; Dr. Mády Lajos: Miskolc népjóléti igazgatásának átszervezése 3.; Szociális elméleti és gyakorlati tudással rendelkező munkaerők kiképzése 4.; Az emberek két arca 5.; Egy kis Dopolavaro 6.; Napsugarak a Legényegyletben 6.; Hirek 7.; Istentiszteletek a miskolci és diósgyőri templomokban 8.
6. szám
Lehullott az álarc 1.; prológus a polgármesterválasztáshoz 1.; Hogyan fogadja Miskolc a Szent Jobbot? 2.; Dr. Máday lajos: Miskolc népjóléti igazgatásának átszervezése 3.; Vasutasok lelki előkészülete az Eucharisztikus szentévre 4.; Kreingők világa – A Nőegylet fényes sikerű táncestélye 5.; Hirek 6.; Istentiszteletek a miskolci és diósgyőri templomokban 8.
7. szám
A bírói talár 1.; A tanácsköteles gyermekek szociális védelme Miskolcon 2.; Adnak-e nekünk gyarmatot? 3.; Az osztrák függetlenség gondolata a mai Ausztriában 3.; Mi tehát az önállő Ausztria értelme és külldetése 4.; Dr. Böhm Rudolf: Tüdőtuberkolózis 5.; Hirek 6.; Istentiszteletek a miskolci és diósgyőri templomokban 8.
8. szám
Megtörtént 1.; Intelligens fiatalság, iparos ifjúság 1.; Az elvfeladás nagy bűnétől – ments meg Uram minket! 3.; Hogy állunk az Eucharisztikus Kongresszussasl? 4.; Dr. Máday Lajos: A tanköveteles gyermekek szociális védelme Miskolc 4.; Gyakoroljuk a kongresszus népénekeit! 6.; Hirek 6.; Istentiszteletek a miskolci és diósgyőri templomokban 8.
9. szám
A nagy figyelmeztetés 1.; Hogy állunk a nemzeti szocializmussal 1.; Nyilt és burkolt szimpátia 2.; Népünk elkeseredettsége 2.; Járdán József: Vihar 2.; A német katolikusok helyzete 3.; Harc az iskolákért 4.; Az erkölcspörök 4.; Műemlék, vagy mi... 5.; Hirek 6.; Istentiszteletek a miskolci és diósgyőri templomokban 8.
teljes tartalomjegyzék
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Schober Tibor / felelős szerkesztő
kiadó Ludvig István könyvnyomdája
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Miskolc
létrehozás dátuma 1938-01-01
időbeli vonatkozás 1938
Jellemzők
hordozó papír
méret 40 p.
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár