Életmentő ételek
Le a koleszterinnel
A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri betegségek komoly rizikófaktora. Peggy Brusseau ebben a művében kimutatja, hogy a koleszterinszint és ezzel a megbetegedés veszélye egészséges életmód kialakításával, elegendő mozgással és persze megfelelő étrenddel nagy mértékben csökkenthető. Ez a receptgyűjtemény most gyakorlati tanácsokkal is szolgál: több, mint 150 csodálatos ételleírást tartalmaz, melyeket koleszterin-, kalória- és zsírsav-tartalom szempontjából elemez. Amellett, hogy pontosan megadja az említett értékeket, előtérbe helyezi azokat a speciális alapanyagokat, melyek a koleszterin-túltengés hatásos ellenszerei. Ismeri a norit? Tudja, hogy lehet tofut kapni? Kóstolta már a tahini? Ezek az alapanyagok elsőre talán újszerűnek, egzotikusnak vagy egész egyszerűen beszerezhetetlennek tűnnek – „a magyar viszonyokat ismerve…” Nos, kellemes csalódást kell okozzunk, mert íme egy szakácskönyv, mely nemcsak elméleti, hanem konkrét útmutatóval is szolgál az egészséges táplálkozás hívei számára. A kötetben országos lista található mindazokról a boltokról, kis- és nagykereskedésekről, ahol megvásárolhatók a receptekben szereplő alapanyagok. A napjainkban sosem látott mértékben gazdagodó hazai élelmiszerpiac aktuális körképével, a könnyen elkészíthető receptekkel és az étrendmintákkal ez a könyv elérhetővé teszi mindannyiunk ideálját: egészséges, ugyanakkor ízletes ételeket egy könnyű szendvicstől az ínyenc lakomáig.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
része | Bors-Honty művészeti könyvtár |
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | Életmentő ételek |
tárgy | Le a koleszterinnel |
tárgy | Peggy Brusseau |
tárgy | könyv |
tartalomjegyzék | 1. BEVEZETÉS teljes tartalomjegyzék2. A KOLESZTERIN LEGYŐZHETŐ! 3. ELLENŐRIZZE KOLESZTERINSZINTJÉT! 4. NÉGY MÓDSZER A RIZIKÓ CSÖKKENTÉSÉRE 5. GYÓGYSZEREK VAGY DIÉTA? 6. A KOLESZTERIN-MUTATÓ BEVEZETÉSE 7. NÉHÁNY SZÓ A KALÓRIÁKRÓL 8. NINCS IDEJE FŐZŐCSKÉZNI? HETI ÉTRENDMINTA GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ FOGÁSOKKAL 9. MÉG MINDIG ÉHES? 10. SZABAD EGY CSÉSZÉVEL? 11. SZABAD EGY POHÁRRAL? 12. AZ ALACSONY KOLESZTERINSZINTTŐL A NULLÁIG 13. HOGYAN LÉPHET VELÜNK ÉRINTKEZÉSBE 14. MIELŐTT NEKILÁTNA 15. REFORM AZ ÉLELMISZERPIACON 16. ÚJ FŐZÉSMÓDOK 17. KONYHAI ESZKÖZÖK 18. KOLESZTERINMENTESEN 19. RECEPTEK 20. REGGELIK 21. KENYEREK, SÜTEMÉNYEK 22. LEVESEK 23. SZENDVICSEK, ELŐÉTELEK, SNACK-EK 24. SALÁTÁK, KÍSÉRŐÉTELEK 25. FŐÉTELEK 26. MÁRTÁSOK, KRÉMEK 27. DESSZERTEK, ITALOK, ÉDESSÉGEK |
Személyek, testületek | |
létrehozó/szerző | Peggy Brusseau |
kiadó | Édesvíz |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
kiadás/létrehozás helye | Budapest |
térbeli vonatkozás | Budapest |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Kaposvár |
dátum | 1991-01-01 |
időbeli vonatkozás | 1991 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 176 p |
formátum | jpeg |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Együd Árpád Kulturális Központ |
hozzáférési jogok | Kutatási engedéllyel hozzáférhető |
Forrás, azonosítók | |
forrás | http://egyud.kaposvar.hu/ |
leltári szám/regisztrációs szám | BHMK.0200 |