Életmentő ételek

Le a koleszterinnel

szöveg

A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri betegségek komoly rizikófaktora. Peggy Brusseau ebben a művében kimutatja, hogy a koleszterinszint és ezzel a megbetegedés veszélye egészséges életmód kialakításával, elegendő mozgással és persze megfelelő étrenddel nagy mértékben csökkenthető. Ez a receptgyűjtemény most gyakorlati tanácsokkal is szolgál: több, mint 150 csodálatos ételleírást tartalmaz, melyeket koleszterin-, kalória- és zsírsav-tartalom szempontjából elemez. Amellett, hogy pontosan megadja az említett értékeket, előtérbe helyezi azokat a speciális alapanyagokat, melyek a koleszterin-túltengés hatásos ellenszerei. Ismeri a norit? Tudja, hogy lehet tofut kapni? Kóstolta már a tahini? Ezek az alapanyagok elsőre talán újszerűnek, egzotikusnak vagy egész egyszerűen beszerezhetetlennek tűnnek – „a magyar viszonyokat ismerve…” Nos, kellemes csalódást kell okozzunk, mert íme egy szakácskönyv, mely nemcsak elméleti, hanem konkrét útmutatóval is szolgál az egészséges táplálkozás hívei számára. A kötetben országos lista található mindazokról a boltokról, kis- és nagykereskedésekről, ahol megvásárolhatók a receptekben szereplő alapanyagok. A napjainkban sosem látott mértékben gazdagodó hazai élelmiszerpiac aktuális körképével, a könnyen elkészíthető receptekkel és az étrendmintákkal ez a könyv elérhetővé teszi mindannyiunk ideálját: egészséges, ugyanakkor ízletes ételeket egy könnyű szendvicstől az ínyenc lakomáig.

Cím(ek), nyelv
része Bors-Honty művészeti könyvtár
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Életmentő ételek
tárgy Le a koleszterinnel
tárgy Peggy Brusseau
tárgy könyv
tartalomjegyzék
1. BEVEZETÉS
2. A KOLESZTERIN LEGYŐZHETŐ!
3. ELLENŐRIZZE KOLESZTERINSZINTJÉT!
4. NÉGY MÓDSZER A RIZIKÓ CSÖKKENTÉSÉRE
5. GYÓGYSZEREK VAGY DIÉTA?
6. A KOLESZTERIN-MUTATÓ BEVEZETÉSE
7. NÉHÁNY SZÓ A KALÓRIÁKRÓL
8. NINCS IDEJE FŐZŐCSKÉZNI? HETI ÉTRENDMINTA GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ FOGÁSOKKAL
9. MÉG MINDIG ÉHES?
10. SZABAD EGY CSÉSZÉVEL?
11. SZABAD EGY POHÁRRAL?
12. AZ ALACSONY KOLESZTERINSZINTTŐL A NULLÁIG
13. HOGYAN LÉPHET VELÜNK ÉRINTKEZÉSBE
14. MIELŐTT NEKILÁTNA
15. REFORM AZ ÉLELMISZERPIACON
16. ÚJ FŐZÉSMÓDOK
17. KONYHAI ESZKÖZÖK
18. KOLESZTERINMENTESEN
19. RECEPTEK
20. REGGELIK
21. KENYEREK, SÜTEMÉNYEK
22. LEVESEK
23. SZENDVICSEK, ELŐÉTELEK, SNACK-EK
24. SALÁTÁK, KÍSÉRŐÉTELEK
25. FŐÉTELEK
26. MÁRTÁSOK, KRÉMEK
27. DESSZERTEK, ITALOK, ÉDESSÉGEK
teljes tartalomjegyzék
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Peggy Brusseau
kiadó Édesvíz
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
térbeli vonatkozás Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Kaposvár
dátum 1991-01-01
időbeli vonatkozás 1991
Jellemzők
hordozó papír
méret 176 p
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos Együd Árpád Kulturális Központ
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás http://egyud.kaposvar.hu/
leltári szám/regisztrációs szám BHMK.0200