Borbély Szilárd és a melankólia

Rendhagyó tárlatvezetés

szöveg

Borbély Szilárd József Attila-díjas költő, író és irodalomtörténész tart rendhagyó tárlatvezetést november 14-én (vasárnap)15 órától A héttoronyba zárva című kiállításon. A tárlatvezetés ingyenes, csak a kiállításra szóló belépőt kell megváltani.

A héttoronyba zárva – Melankólia a modern művészetben című kiállítás az Antal–Lusztig-gyűjtemény melankóliához kapcsolódó műveiből ad közre válogatást József Attila: Karóval jöttél… kezdetű kései verse alapján. Csontváry Kosztka Tivadar, Derkovits Gyula, Gulácsy Lajos, Mednyánszky László, Rippl-Rónai József és a gyűjtemény már jól ismert további hazai alkotói mellett többek között Joseph Beuys, Arnulf Rainer és Dieter Roth művei is láthatók a kiállításon, amelyen ezen a vasárnap délután Borbély Szilárd kalauzolja végig a látogatókat.

Borbély Szilárd 1964-ben született Fehérgyarmaton. 1989-ben szerzett diplomát Debrecenben, ahol azóta is tanít. Jelenleg a Debreceni Egyetem docense, a Régi Magyar Irodalom Tanszék oktatója. 1996-ban Déry-díjat, 2002-ben pedig József Attila-díjat kapott, a magyar irodalom élére azonban 2005-ben megjelent Halotti pompa című kötete révén került.

Cím(ek), nyelv
kapcsolat A héttoronyba zárva, 2010
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy tárlatvezetés
Személyek, testületek
közreműködő Borbély Szilárd, József Attila-díjas költő, író és irodalomtörténész
Tér- és időbeli vonatkozás
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Debrecen
dátum 2010-11-14
Jogi információk
jogtulajdonos MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Forrás, azonosítók
forrás MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ