A magyar gazdák Székesfehérváron 1879. évi junius 3-5. napjain tartott II. Országos Értekezletén tárgyalt ötödik kérdé: "Gazdasági munkakérdés a mezőgazdaság jelen körülményei között, viszonyitva egyrészt a gépek használatához, ..."

A magyar gazdák Székesfehérváron 1879. évi június 3-5. napjain tartott II. Országos Értekezletén tárgyalt ötödik kérdé: "Gazdasági munkakérdés a mezőgazdaság jelen körülményei között, viszonyítva egyrészt a gépek használatához, ..."

szöveg
minősített tartalom

A digitalizált műpéldány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ballagi-gyűjteményébe tartozik.
Ballagi Géza (1851–1907) a jog- és államtudományok tudora, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, történész, egy cikluson át országgyűlési képviselő volt. Történeti, egyházpolitikai és tanügyi írásokat publikált.
Páratlan gyűjteményt hozott létre magyar vonatkozású politikai röpiratokból, közéleti állásfoglalásokból, képviselőválasztási nyomtatványokból. Hagyatékát a Fővárosi Könyvtár vásárolta meg 1911-ben. Az ebből kialakított különgyűjtemény főként a 18-19. században megjelent Magyarországgal, illetve az Osztrák-Magyar Monarchiával kapcsolatos politikai vitairatokat tartalmaz. Különösen gazdag a pártküzdelmek, a közjogi és a közgazdasági kérdések irodalma. Az írások magyar, német, francia és latin nyelvűek.
Az összesen 4834 hosszabb-rövidebb kiadvány 441 kolligátumban, vagyis a különböző tárgyú, más-más szerző tollából megjelent publikációkat egybekötve tartalmazó kötetekben maradt ránk. A dokumentumok jelzetének első tagja a kötet jelzetét, a második a nyomtatványnak a kolligátumon belüli helyét mutatja.
Az eredeti példányok a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárában, a Budapest Gyűjtemény olvasótermében tanulmányozhatók.

Cím(ek), nyelv
része BALL 119
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy mezőgazdasági politika
tárgy politika
tárgy foglalkoztatottság
tárgy munkaerő-gazdálkodás
célközönség általános
Személyek, testületek
kiadó Weiszmann
közreműködő Magyar Gazdák Országos Értekezlete (2.) (1879) (Székesfehérvár), Galgóczy Károly (1823-1916) (bevezeti)
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
térbeli vonatkozás Magyarország
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
hivatalos kibocsátás 1879-01-01
időbeli vonatkozás 1870-es évek
Jellemzők
hordozó papír
méret 18 p. ; 22 cm
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Budapest Gyűjtemény; Ballagi-gyűjtemény
leltári szám/regisztrációs szám BALL 119/18