A magyar gazdák Székesfehérváron 1879. évi junius 3-5. napjain tartott II. Országos Értekezletén tárgyalt hetedik kérdés: "Hogy a gabnaárak csökkenése a magyar gazda létezhetését ne veszélyeztesse, ..."

A magyar gazdák Székesfehérváron 1879. évi június 3-5. napjain tartott II. Országos Értekezletén tárgyalt hetedik kérdés: "Hogy a gabonaárak csökkenése a magyar gazda létezhetését ne veszélyeztesse, ..."

szöveg
minősített tartalom

A digitalizált műpéldány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ballagi-gyűjteményébe tartozik.
Ballagi Géza (1851–1907) a jog- és államtudományok tudora, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, történész, egy cikluson át országgyűlési képviselő volt. Történeti, egyházpolitikai és tanügyi írásokat publikált.
Páratlan gyűjteményt hozott létre magyar vonatkozású politikai röpiratokból, közéleti állásfoglalásokból, képviselőválasztási nyomtatványokból. Hagyatékát a Fővárosi Könyvtár vásárolta meg 1911-ben. Az ebből kialakított különgyűjtemény főként a 18-19. században megjelent Magyarországgal, illetve az Osztrák-Magyar Monarchiával kapcsolatos politikai vitairatokat tartalmaz. Különösen gazdag a pártküzdelmek, a közjogi és a közgazdasági kérdések irodalma. Az írások magyar, német, francia és latin nyelvűek.
Az összesen 4834 hosszabb-rövidebb kiadvány 441 kolligátumban, vagyis a különböző tárgyú, más-más szerző tollából megjelent publikációkat egybekötve tartalmazó kötetekben maradt ránk. A dokumentumok jelzetének első tagja a kötet jelzetét, a második a nyomtatványnak a kolligátumon belüli helyét mutatja.
Az eredeti példányok a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárában, a Budapest Gyűjtemény olvasótermében tanulmányozhatók.

Cím(ek), nyelv
része BALL 119
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy vitairat
tárgy mezőgazdasági politika
tárgy élelmezésügy
célközönség általános
Személyek, testületek
kiadó Weiszmann
közreműködő Magyar Gazdák Országos Értekezlete (2.) (1879) (Székesfehérvár), Tormay Béla (1839-1906) (állatorvos, mezőgazdász) (bevezeti)
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
térbeli vonatkozás Magyarország
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
hivatalos kibocsátás 1879-01-01
időbeli vonatkozás 1870-es évek
Jellemzők
hordozó papír
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Budapest Gyűjtemény; Ballagi-gyűjtemény
leltári szám/regisztrációs szám BALL 119/20