A magyar gazdák Székesfehérváron 1879. évi junius 3-5. napjain tartott II. Országos Értekeletén tárgyalt hatodik kérdés: "Fejérmegye földrajzi, mezőgazdasági és statistikai viszonyai"

A magyar gazdák Székesfehérváron 1879. évi június 3-5. napjain tartott II. Országos Értekeletén tárgyalt hatodik kérdés: "Fejérmegye földrajzi, mezőgazdasági és statisztikai viszonyai"

szöveg
minősített tartalom

A digitalizált műpéldány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ballagi-gyűjteményébe tartozik.
Ballagi Géza (1851–1907) a jog- és államtudományok tudora, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, történész, egy cikluson át országgyűlési képviselő volt. Történeti, egyházpolitikai és tanügyi írásokat publikált.
Páratlan gyűjteményt hozott létre magyar vonatkozású politikai röpiratokból, közéleti állásfoglalásokból, képviselőválasztási nyomtatványokból. Hagyatékát a Fővárosi Könyvtár vásárolta meg 1911-ben. Az ebből kialakított különgyűjtemény főként a 18-19. században megjelent Magyarországgal, illetve az Osztrák-Magyar Monarchiával kapcsolatos politikai vitairatokat tartalmaz. Különösen gazdag a pártküzdelmek, a közjogi és a közgazdasági kérdések irodalma. Az írások magyar, német, francia és latin nyelvűek.
Az összesen 4834 hosszabb-rövidebb kiadvány 441 kolligátumban, vagyis a különböző tárgyú, más-más szerző tollából megjelent publikációkat egybekötve tartalmazó kötetekben maradt ránk. A dokumentumok jelzetének első tagja a kötet jelzetét, a második a nyomtatványnak a kolligátumon belüli helyét mutatja.
Az eredeti példányok a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárában, a Budapest Gyűjtemény olvasótermében tanulmányozhatók.

Cím(ek), nyelv
része BALL 119
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy vitairat
tárgy mezőgazdaság
tárgy statisztika
célközönség általános
Személyek, testületek
kiadó Weiszmann
közreműködő Magyar Gazdák Országos Értekezlete (2.) (1879) (Székesfehérvár), Kiss László (bevezeti)
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Budapest
térbeli vonatkozás Magyarország
térbeli vonatkozás Fejér megye
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
hivatalos kibocsátás 1879-01-01
Jellemzők
hordozó papír
méret 15 p. ; 22 cm
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Budapest Gyűjtemény; Ballagi-gyűjtemény
leltári szám/regisztrációs szám BALL 119/19