Cukrászati bemutató és kiállítás a Royal szállóban, Budapest, 1931
kép
minősített tartalom
A képen Hauer Rezső (1865-1951) budapesti cukrász, tortája látható, a Royal szállóban megtartott cukrászati bemutatón és kiállításon. Gerbeaud Emil halála után, 1920-ban választották a cukrász ipartestület örökös díszelnökévé. Termékei közül, a Hauer-krémes volt talán a legsikeresebb, de az általa kreált ananász és marcipán ízesítésű tejszínes sütemények nagy népszerűségnek örvendtek.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | MKVM |
tárgy | vendéglátás-történet |
tárgy | vendéglátóipar |
tárgy | cukrászat |
tárgy | torta |
tárgy | kiállítás |
tárgy | cukrászipar |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
térbeli vonatkozás | Budapest |
térbeli vonatkozás | Royal Szálloda |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Budapest |
időbeli vonatkozás | 1931 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 11 x 17 cm |
kép színe | fekete-fehér |
formátum | jpeg |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum |
hozzáférési jogok | Kutatási engedéllyel hozzáférhető |
Forrás, azonosítók | |
forrás | Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum |
leltári szám/regisztrációs szám | VF_2012_105_1 |
leltári szám/regisztrációs szám | VIP_24_a_E_Cukrászkészítmények_kiállítás_kirakat |