Fesztivál összefoglaló és beszélgetés a magyar fesztiválkultúráról

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet dokumentum-gyűjteménye

audiovizuális anyag

A Hír TV, Panaszkönyv című műsorában öt, 2012-ben rendezett könnyűzenei fesztivál került összehasonlításra. (A Volt fesztivál, a Balaton Sound, a Sziget fesztivál, a Hegyalja és az Ozora fesztivál.) Összehasonlították többek között a belépő, a sör és az ételárakat, a szolgáltatások minőségét, a hangosítást, a helyszínválasztást, és a higiéniát is. Az összeállítást egy beszélgetés követte Bukovinszky Bélával a fesztiválszövetség elnökével, és Inkei Péterrel a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program szakértőjével a fesztiválszervezés iparággá és profivá válásáról Magyarországon. Meghatározzák továbbá a legnagyobb fesztiválcsoportokat, ezek az ifjúsági-könnyűzenei, gasztro-kultúrális, és összművészeti fesztiválcsoportok. Valamint szó volt a fesztiválok iránti lakossági érdeklődés mértékét elemző kutatási eredményekről is.

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet dokumentum gyűjteményének részét képezi több ezer – a kultúra tárgykörébe tartozó – dokumentum. Főként a Művészetek Völgye fesztivállal vagy egyéb kulturális rendezvénnyel kapcsolatos, illetve a kultúrához egyéb módon kapcsolódó újságcikkeket, dokumentumokat, valamint rádió és televízió adásokról készült felvételeket tartalmaz.

Television recording related to "Valley of Arts" festival.

The members of the Cultural and Nature Conservation association of Kapolcs have been collecting the articles and other materials related to the cultural events of Hungary. Their material has grown by now a collection consisting of thousands of documents. Most of them are about the Valley of Arts Festival, but there are articles, interviews, documents and records of radio and TV broadcastings connected to other festivals or cultural events as well.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy televízió-adás
tárgy kulturális rendezvény
tárgy szórakozás
tárgy fesztivál
tárgy interjú
tárgy összeállítás
tárgy fesztivál-történet
tárgy fesztivál típusok
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Hír TV
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Magyarország, Budapest
térbeli vonatkozás Magyarország, Budapest
térbeli vonatkozás Budapest, III. kerület
térbeli vonatkozás Pest megye, Óbudai-sziget
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Kapolcs
dátum 2012-08-06
időbeli vonatkozás 2012
Jellemzők
hordozó merevlemez
méret 12:08 perc
kép színe színes
formátum mp4
Jogi információk
jogtulajdonos Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet