Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum évkönyve 1976

MKVM évkönyv 1976

szöveg
minősített tartalom

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 1976-os, második évkönyve a múzeum ismertetésén felül tanulmányokat közöl a szálloda, vendéglátás, kereskedelem, cukrászat történetéről.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Évkönyv
tárgy Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
tárgy tanulmányok
tárgy kereskedelem - történet
tartalomjegyzék
Előszó / Sívó Tibor A kereskedelmi gyűjtemény megalapítása / Pápa Miklós A középkori kereskedelem és vendéglátás építészeti emlékei Budán / Borsos László Kőszegi vendégfogadók a XVII. és XVIII. században / Szövényi István Szécsény mezőváros és környéke kereskdelme és vendéglátása 1728-1848 / Pálmány Béla Ujabb adatok a XVIII. sz. végi pesti cukrászati termeléshez : I. rész / Rózsa M.[iklós] Lajos Képek a budapesti szállodák életébőlé a városegyesítés korszakában / Konrádyné Gálos Magda Az egykori magyar kereskedelmi múzeum éskereskedelemtörténeti gyűjteménye / H. Szűcs Margit Magyarország idegenforgalma a XIX. sz. második felében / Szántó Péter A múzeum menülapgyűjteménye / Gundel Imre A vendéglátóipari dolgozók szakszervezeti mozgalmának sajátosságai / Gadanecz Béláné Régi magyar pásztorételek a mai magyar vendéglátóiparban / Sergő Erzsébet Római kori kereskedelem a Kárpát-medencében / S. Nagy Anikó
teljes tartalomjegyzék
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
kiadó MKVM
közreműködő Borza Tibor, Rózsa Miklós
Tér- és időbeli vonatkozás
dátum 1976-01-01
Jellemzők
hordozó papír
méret 347 p. : ill. ; 24 cm
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás MKVM
azonosító Z5/2
azonosító Z5/3
azonosító Z5/2
azonosító KZ1
leltári szám/regisztrációs szám VK1977.89
leltári szám/regisztrációs szám VK1977.89.1
leltári szám/regisztrációs szám VK1977.89.2
leltári szám/regisztrációs szám VK1977.89.3