Jean Anthelme Brillat-Savarin arcképe
kép
minősített tartalom
Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) francia jogász és politikus volt, aki epikureistaként és gasztronómusként szerzett hírnevet. 1825-ben jelent meg Az ízlés fiziológiája című műve, mellyel hírnevét is megalapozta. Magyarországon először 1912-ben jelent meg, Ambrus Gizella és Ambrus Zoltán fordításában. A könyv a mai napig az egyik legfontosabb és leggyakrabban elemzett gasztronómiai mű. A mellékelt arckép a Nouveau Larousse Gastronomique 240. oldaláról származik.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | jogász |
tárgy | gasztronómiai szakíró |
tárgy | politikus |
tárgy | külföldi vonatkozás |
tárgy | Nouveau Larousse Gastronomique |
tárgy | Az ízlés fiziológiája |
tárgy | epikureista |
tárgy | MKVM |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
térbeli vonatkozás | Nouveau Larousse Gastronomique |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Budapest |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 12 cm x 9 cm |
kép színe | fekete-fehér |
formátum | jpeg |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | MKVM |
hozzáférési jogok | Kutatási engedéllyel hozzáférhető |
Forrás, azonosítók | |
forrás | MKVM |
leltári szám/regisztrációs szám | VF_41_783 |
leltári szám/regisztrációs szám | VIP_50_Személyek_cukrász_művész_politikus_1848-as sz_Draveczky foto |