Georges Auguste Escoffier portréja a Nouveau Larousse Gastronomique-ből

kép
minősített tartalom

Escoffier portréja a Nouveau Larousse Gastronomique 444. oldaláról. Georges Auguste Escoffier (1846 – 1935) francia szakács, vendéglős és konyhai témájú könyvek írója, aki népszerűvé tette és felfrissítette a tradicionális francia főzési eljárásokat. A séfek és az ínyencek között szinte legendás alakká vált, egyike azoknak a fontos vezetőknek, akik a modern francia konyha felfejlesztésével foglalkoztak. Escoffier technikájának java része a ’’Haute cuisine’’ (jelentése „magas” konyhaművészet) egyik kiötlőjén, Antoine Carême-en alapult, de ő a stílus leegyszerűsítését vallotta.

Cím(ek), nyelv
nyelv francia
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy külföldi vonatkozás
tárgy szakács
tárgy vendéglős
tárgy konyhai témájú könyvek írója
tárgy tradicionális francia főzés
tárgy modern francia konyha felfejlesztése
tárgy Haute cuisine
tárgy magas konyhaművészet
tárgy stílus leegyszerűsítése
tárgy MKVM
Tér- és időbeli vonatkozás
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
Jellemzők
hordozó papír
méret 12 cm x 9 cm
kép színe fekete-fehér
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás MKVM
leltári szám/regisztrációs szám VF_41_784
leltári szám/regisztrációs szám VIP_50_Személyek_cukrász_művész_politikus_1848-as sz_Draveczky foto