Georges Auguste Escoffier portréja a Nouveau Larousse Gastronomique-ből
kép
minősített tartalom
Escoffier portréja a Nouveau Larousse Gastronomique 444. oldaláról. Georges Auguste Escoffier (1846 – 1935) francia szakács, vendéglős és konyhai témájú könyvek írója, aki népszerűvé tette és felfrissítette a tradicionális francia főzési eljárásokat. A séfek és az ínyencek között szinte legendás alakká vált, egyike azoknak a fontos vezetőknek, akik a modern francia konyha felfejlesztésével foglalkoztak. Escoffier technikájának java része a ’’Haute cuisine’’ (jelentése „magas” konyhaművészet) egyik kiötlőjén, Antoine Carême-en alapult, de ő a stílus leegyszerűsítését vallotta.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | francia |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | külföldi vonatkozás |
tárgy | szakács |
tárgy | vendéglős |
tárgy | konyhai témájú könyvek írója |
tárgy | tradicionális francia főzés |
tárgy | modern francia konyha felfejlesztése |
tárgy | Haute cuisine |
tárgy | magas konyhaművészet |
tárgy | stílus leegyszerűsítése |
tárgy | MKVM |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Budapest |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 12 cm x 9 cm |
kép színe | fekete-fehér |
formátum | jpeg |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum |
hozzáférési jogok | Kutatási engedéllyel hozzáférhető |
Forrás, azonosítók | |
forrás | MKVM |
leltári szám/regisztrációs szám | VF_41_784 |
leltári szám/regisztrációs szám | VIP_50_Személyek_cukrász_művész_politikus_1848-as sz_Draveczky foto |