A karcsúság titka (részlet)
szöveg
Nemcsak azoknak szól ez a könyv, akik fogyni szeretnének, hanem mindenkinek, aki egészségesen, ésszerűen szeretne táplálkozni.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | Korszerű táplálkozás |
tárgy | A karcsúság titka |
tárgy | Kiss Ildikó |
tárgy | Lovass Pál |
tárgy | papír alapú |
tárgy | könyv |
tárgy | fogyókura |
tárgy | részlet |
tárgy | irodalom |
tartalomjegyzék | Előszó
I. Jól tápláltak vagyunk teljes tartalomjegyzékÖrökölhető-e az elhízás? A tudás már fél siker Csak egyetlen számot! II. Az észrevétlen hízás A kényelmesebb élet A nők külön veszedelme A férfiak veszedelme Csak egy csésze fekete III. Ki a kövér, kinek ajánlott a fogyás? Az elhízás fenyegető rémei Normál súly, ideális súly Terhesek, öregek, gyermekek IV. A fogyókúra általános feltételei Mire van feltétlenül szüksége a szervezetnek? A fogyókúra vakvágányai A döntő feltétel: az akarat A fogyókúra kellékei Egészség, orvosi felügyelet Torna, mozgás V. Az ideális fogyókúra aranyszabályai A fogyókúra általános szempontjai Az ételek helyes megválasztása A fogyókúra mankói A fogyókúra kalóriaszükséglete A fogyókúra következményei VI. Tizennégy fogyókúrás módszer Étkezési minták fogyókúrázóknak Reggelik Ebédek Vacsorák Tízóraik, uzsonnák VIII. Napi és heti fogyókúrás mintaétrendek 800 kalóriás heti étrend 100 kalóriás heti étrend 1200 kalóriás heti étrend IX. Alapelvek diétás ételek készítéséhez A vásárlás A diétás ételek ízesítése és a rántás Cukor helyett édesítőszer A korszerű főzés szabályai Korszerű konyhatechnika X. Fogyókúrás receptek Megjegyzések a receptek használatához Levesek Húsok, feltételek Zöldségfélék ,főzelékek köretek Saláták Egytálételek Édességek Hideg ételek Étvágyfalatok (zakuszki) XI. A tartós karcsúság titka A testsúly megtartása A korszerű táplálkozás Csalafinta fogások, diétás készítmények Kiegyensúlyozó napi és heti mintaétrendek XII. Kalóriatáblázat Élelmianyagok kalóriaértéke Konzervek és leveskészítmények kalóriaértéke Készételek (hagyományosan) kalóriaértéke Édesipari termékek kalóriaértéke Italok kalóriaértéke Diétás vagy diétásnak tekintett készítmények kalóriaértéke Ételmutató |
célközönség | általános |
Személyek, testületek | |
létrehozó/szerző | Lovassné Kiss Ildikó és Lovass Pál |
kiadó | Medicina Könyvkiadó |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
kiadás/létrehozás helye | Budapest |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Szendrő |
létrehozás dátuma | 1975-01-01 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 21,7 MB |
méret | 175 oldal |
méret | 20 cm |
formátum | |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Magánszemély |
hozzáférési jogok | Ingyenes hozzáférés |
Forrás, azonosítók | |
forrás | Magánszemély |
azonosító | ISBN 963 240 731 8 |