Virtuális túra

Visszafordíthatatlanul itt a nyár és a jó idő. Ideje kimozdulni, felfedezni Magyarország ismert és eldugottabb kirándulóhelyeit. Válogatásunkból nem hiányozhatnak a Kéktúra állomásai, de más természeti vagy történelmi jelentőséggel bíró helyek sem.

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos turistaút. A hossza több mint 1100 km. Ez Magyarország és Európa első hosszútávú turistaútja,
Írottkőtől Hollóházáig húzódik és létrehozásának célja, ugyanaz, mint 1938-ban. Minél többen fedezzék fel hegyvidéki tájainkat, ismerjék meg az országunk természeti szépségeit, épített környezetét és történelmi emlékeit.
Az útvonal érinti többek között: Sárvárt, Sümeget, Keszthelyt és Tapolcát, Nagyvázsony és Zircet is.



Parádfürdő. Kilátás a Kékestetőre, Terleczky József, CC BY-NC-NDVálogatásban, a megindítóan szép természeti környezet és a bennük megbúvó mára elfeledett váraink újra felfedezése, nemcsak a túra szerelmesei számára nyílik meg. Egy olyan virtuális túrára indulhatunk, ahol korabeli képeslapok és 30-as években készült felvételek elevenednek meg.


Szenna község skanzenje, Csorba Győző Könyvtár, © Ingyenes hozzáférésVannak itt cserkészek, családi kiránduláson készült fotók, neves művészettörténész fényképei, 1936-os híradó a Mecsekben és festőművész grafikája is.

 

Kellemes barangolást!

 

 

Ajánló

További tematikus virtuális kiállításaink