Szakácskönyv (részlet)
Horváth Ilona Szakácskönyvének 8. átdolgozott kiadása - megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is oly kedveltté tették a kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében -, lépés tartva a mai kor követelményeivel, most új módon is segíti olvasóit. A korszerű, egészségesebb étkezési követelményeknek megfelelően tájékoztat az étolaj használatának módjáról előnyeiről a zsírral szemben, s az egyes ételleírásoknál mindkét féle zsiradék mennyiségét megadja.Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, újfajta főzőedények használatát, ami nemcsak változatosabbá, hanem könnyebbé teszi az ételkészítést. Figyelembe véve asszonyaink sokirányú elfoglaltságát, az előbbieknél is több figyelmet fordít a gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető ízletes ételek leírására, és sok jó tanácsot ad a vendéglátás korszerű módjaira is.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | szakácskönyv |
tárgy | receptkönyv |
tárgy | főzés |
tárgy | gasztronómia |
tárgy | magyar konyha |
tárgy | konyhaművészet |
tartalomjegyzék | Bevezető teljes tartalomjegyzékA háztartás megszervezése A főzés munkamenete konyhatechnikai eljárások Ételleírások levesek Előételek Főzelékfélék Zöldséges egytálételek Húsok Halak Tojásételek Meleg szendvicsek Köretek Mártások Meleg tészták Leveles tészták Sütemények Torták Vegyes édességek Italok Befőzések |
Személyek, testületek | |
létrehozó/szerző | Horváth Ilona |
kiadó | Magyar Nők Országos Tanácsa - Kossuth Kiadó |
közreműködő | F.Nagy Angéla, Kaján Tibor |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
kiadás/létrehozás helye | Budapest |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Szendrő |
dátum | 1974-01-02 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
formátum | |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Magánszemély |
hozzáférési jogok | Ingyenes hozzáférés |