Egri borok

szöveg

A Vinotéka-sorozat Egri borok című kötetéből ön megismerheti a híres történelmi borvidék történetét, és mindent megtudhat, amit csak érdemes az egri borok minőségét befolyásoló tényezőkről: a különleges termőhelyről, a szőlőfajtákról, a borkészítés technológiájáról és az évjáratról, valamint arról, miként szabályozzák a borvidéken a bikavér előállítását, hogy elnyerhesse a "védett eredetű bor" elnevezést.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Egri bikavér (bor); borminőség; borkészítés; borcímkék; borvásárlások; bortárolás; borok; borházak; borvidékek; borászat; szőlőtermelés; földrajzi elhelyezkedés; elbeszélések; fejlődéstörténet; török hódoltság; válsághelyzetek; betelepítések; tulajdonviszonyok; hegyközségi tanácsok; legendák; borfajták; szőlőfajták; illusztrációk; választások; jellemzések; termőföldek; talajösszetétel; munkafolyamatok; borünnepek; borospincék; bormúzeum; húsételek; halételek; zöldségek; éttermek; borgazdaságok; borháziasítás; borkeresekedelem; szőlőkultúrák; borcímkék;
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Haraszti Gyula (író)
kiadó Kossuth Kiadó (Szeged)
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Szeged (Csongrád);
térbeli vonatkozás Eger (Heves); Bükkalja (Magyarország);
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Ózd (Borsod-Abaúj-Zemplén)
dátum 2003-01-01
időbeli vonatkozás 2003
Jellemzők
hordozó papír
méret 77 oldal; 12,5 x 20,6 cm
formátum pdf
Jogi információk
jogtulajdonos Ismeretlen (Kutatás alatt)
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás ÓMI Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjtemény