Élet közép - festészeti kiállítás 2012.

kép

Az Élet-közép című kiállítás kétségtelenül egyfajta áttekintése annak, hogy az ereje teljében lévő középgeneráció milyen festészetet művel itt Debrecenben Potyók Tamás szerint. Potyók Tamás azt vallja, hogy a a festészet ősidők óta létezik, és mindig is lesz. „Az emberek egy részének igénye van arra, hogy manuálisan, saját örömére kézzel készítsen képeket. Szerintem ez alapélmény” – mondja. „Amit megfestek, az meg már csak a lélek. Olykor nőket képzelek el, és látom is őket nap mint nap, az utcán, a boltokban, a lépcsőházban, munka közben, felpörögve, életvidáman és leverten, halál fáradtan, élet unottan és kétségbeesetten. Néha elég csak a tükörbe néznem…” mondta Csorján Melitta. Mindig van új, s még újabb – véli Kővári Attila. „Én mindig úgy érzem, hogy az eddigi az alapozás volt, a rákészülés szakasza az életemben, és majd ezután jön a szellem kiművelésének dandárja. Nekem minden kép tanulás. Bár ez közhely, de tényleg így van.” László János a részleteket emeli ki: „Nekem az a fontos, hogy valami keveset el tudjak mondani azokról a dolgokról, amelyekről egyébként nem sokan beszélnek, mert talán nem ezt tartják manapság a legfontosabbnak. A lélek, a felelősség, az, ahogyan odaadsz valamit. Meg talán a legfontosabb: az, hogy mi lesz velünk, ha meghalunk, és addig is hogyan éljünk együtt ezzel a gondolattal.”

Living the exhibition center was undoubtedly a form of review that the middle generation in his prime doing what painting in Debrecen POTY according to Thomas . Thomas believes POTY so that a painting has existed since ancient times , and always will be. "People need a part is to manually produce images to delight their hands. I think it's basic experience " - he says. "What were stained , it is only the soul. Sometimes I envision women , and I see them every day on the street, in stores, on the stairs , on the job , Hopped Up , életvidáman and dejected , death , tired , bored and desperate life . Sometimes it is enough just to look in the mirror ... " said Melitta Csorján . There is always a new and even higher - the view Kővári Attila . "I always feel like that was the foundation of the past , Preparing for the stage of my life, and then it comes to cultivating a spirit Brigade . I'm learning all the pictures . Although it is a cliché , but it really is so. " John Laszlo points out the details " to me is that something we can say little about the things that are otherwise not many people talk about , because it 's not what today is considered the most important. The spirit of responsibility, as odaadsz something. It is probably the most important thing is that what happens to us when we die, and how long can live with this idea . "

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy Élet közép - festészeti kiállítás
felhasználói címke Festészeti kiállítás 2012.
célközönség általános
Személyek, testületek
létrehozó/szerző Debreceni Művelődési Központ/ ismeretlen
kiadó Debreceni Művelődési Központ
közreműködő Kukla Krisztián, a MODEM igazgatója, Bagdány Franciska, Csorján Melitta, Komlódi Judit, Kővári Attila, Kujbus János, László János, Potyók Tamás, Tarnóczi József, Tolvaj Panna és Tóth Miklós
Tér- és időbeli vonatkozás
kiadás/létrehozás helye Debrecen/Belvárosi Közösségi Ház
térbeli vonatkozás Debrecen
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Debrecen
dátum 2012-01-22
létrehozás dátuma 2012-01-22
hivatalos kibocsátás 2014-03-26
időbeli vonatkozás 2012.01.22.
Jellemzők
hordozó egyéb digitális tárolóeszköz
kép színe színes
Jogi információk
jogtulajdonos Debreceni Művelődési Központ
hozzáférési jogok Ingyenes hozzáférés
Forrás, azonosítók
forrás Debreceni Művelődési Központ, Belvárosi Közösségi Ház
azonosító nincs