Csáky Sándor (1890-1951) szakács, gasztronómiai szakíró

kép
minősített tartalom

Csáky Sándor (1890-1951) szakács és gasztronómiai szakíró fényképe. A szakmát 14 évesen kezdte tanulni. Először az újtátrafüredi Dr. Szontagh-Palace Szanatórium konyhafőnöke volt. Munkásságának elismeréseként számos aranyérmet kapott: 1910-ben az Első Magyar Szakácsművészeti és Rokonipari Kiállításon, 1912-ben Bécsben, valamint a The Universal Cookery Food Association által szervezett rendezvényen nyert aranyérmet. A Magyar Szakácsok Köre 1913-ban és 1914-ben jutalmazta ugyancsak aranyéremmel, majd 1926-ban Németországban értékelték a színvonalas munkáját. Megírta a „A huszadik század szakácsművészete” című nagysikerű művét (első kiadása 1929-ben jelent meg, munkásságának a 25. éves jubileuma tiszteletére).

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy gasztronómia
tárgy szakíró
tárgy fénykép
tárgy Csáky Sándor
tárgy szakács
tárgy konyhafőnök
tárgy Magyar Szakácsművészeti és Rokonipari Kiállítás
tárgy The Universal Cookery Food Association
tárgy Magyar Szakácsok Köre
tárgy A huszadik század szakácsművészete
tárgy MKVM
Tér- és időbeli vonatkozás
térbeli vonatkozás Budapest
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
Jellemzők
hordozó papír
méret 14 cm x 9 cm
kép színe fekete-fehér
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos MKVM
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás MKVM
leltári szám/regisztrációs szám VF_36_502
leltári szám/regisztrációs szám VIP_50_Személyek_cukrász_művész_politikus_1848-as sz_Draveczky foto
leltári szám/regisztrációs szám Vegyes Magyar