Kakaófa terméssel, könyvillusztráció, 1927
kép
minősített tartalom
A fotón egy bő termésű kakaófa látható. A Dél-Amerikából származó növény termése a kakaóbab, legfőképp a csokoládé alapanyaként kerül felhasználásra az élelmiszeriparban. A kép eredetije Dr. Vuk Mihály "Az élelmiszerek chemiai technológiája" című könyvében található.
A cocoa tree. The fruit of the plant from South America is cocoa beans, used as raw material mainly for chocolate. Illustration in the book of chemical engineer and teacher Mihály Vuk Dr., 1927.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
nyelv | angol |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | vendéglátás-történet |
tárgy | szakmatörténet |
tárgy | könyvillusztráció |
tárgy | élelmiszeripar |
tárgy | édesipar |
tárgy | kakaónövény (Theobroma cacao) |
tárgy | élelmiszeripari szakkönyv |
tárgy | szakoktatás |
tárgy | Dr. Vuk Mihály (1875-1952) vegyészmérnök, szakoktató |
tárgy | MKVM |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
térbeli vonatkozás | Budapest (a kiadás helye) |
térbeli vonatkozás | Dél-Amerika (kakaófa eredeti származási helye) |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Budapest |
időbeli vonatkozás | 1927 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 23 x 14 cm |
kép színe | fekete-fehér |
formátum | jpeg |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum |
hozzáférési jogok | Kutatási engedéllyel hozzáférhető |
Forrás, azonosítók | |
forrás | Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum |
leltári szám/regisztrációs szám | VF_26972 |
leltári szám/regisztrációs szám | VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület |