Fürjeket nyársra húzó szakács, Budapest, 1883.
A képen egy szakács készít elő nyársakra húzott fürjeket vagy szalonkákat. Jól látszik, hogy a madarak az előkészítés részeként gondosan meg lettek szalonnával tűzdelve. Az eredeti kép a Duby Károly által írt, 1883-ban kiadott "Magyar-Franczia Szakácskönyv"-ben található. Láng György 1992-ben megjelent, "Klasszikus magyar konyha" című könyvének illusztrációs anyagából.
The picture shows a cook preparing quails or snipes on skewers. You can clearly see that the birds have been carefully larded as part of the preparation. The original picture is from the 'Hungarian-French Cookery Book' by Charles Duby, published in 1883. From the illustrations in the book "Classic Hungarian Cuisine" by György Láng, published in 1992.
Cím(ek), nyelv | |
---|---|
nyelv | magyar |
nyelv | angol |
Tárgy, tartalom, célközönség | |
tárgy | vendéglátás-történet |
tárgy | szakmatörténet |
tárgy | könyvillusztráció |
tárgy | szakácskönyv |
tárgy | életkép |
tárgy | szakács |
tárgy | ételkészítés |
tárgy | vendéglátóipar |
tárgy | MKVM |
Tér- és időbeli vonatkozás | |
térbeli vonatkozás | Budapest (a kiadás helye) |
az eredeti tárgy földrajzi fekvése | Budapest |
időbeli vonatkozás | 1883 |
Jellemzők | |
hordozó | papír |
méret | 18 x 13 cm |
kép színe | fekete-fehér |
formátum | jpeg |
Jogi információk | |
jogtulajdonos | MKVM |
hozzáférési jogok | Kutatási engedéllyel hozzáférhető |
Forrás, azonosítók | |
forrás | MKVM |
leltári szám/regisztrációs szám | VF_37_488_04 |
leltári szám/regisztrációs szám | VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület |