Fürjeket nyársra húzó szakács, Budapest, 1883.

kép
minősített tartalom

A képen egy szakács készít elő nyársakra húzott fürjeket vagy szalonkákat. Jól látszik, hogy a madarak az előkészítés részeként gondosan meg lettek szalonnával tűzdelve. Az eredeti kép a Duby Károly által írt, 1883-ban kiadott "Magyar-Franczia Szakácskönyv"-ben található. Láng György 1992-ben megjelent, "Klasszikus magyar konyha" című könyvének illusztrációs anyagából.

The picture shows a cook preparing quails or snipes on skewers. You can clearly see that the birds have been carefully larded as part of the preparation. The original picture is from the 'Hungarian-French Cookery Book' by Charles Duby, published in 1883. From the illustrations in the book "Classic Hungarian Cuisine" by György Láng, published in 1992.

Cím(ek), nyelv
nyelv magyar
nyelv angol
Tárgy, tartalom, célközönség
tárgy vendéglátás-történet
tárgy szakmatörténet
tárgy könyvillusztráció
tárgy szakácskönyv
tárgy életkép
tárgy szakács
tárgy ételkészítés
tárgy vendéglátóipar
tárgy MKVM
Tér- és időbeli vonatkozás
térbeli vonatkozás Budapest (a kiadás helye)
az eredeti tárgy földrajzi fekvése Budapest
időbeli vonatkozás 1883
Jellemzők
hordozó papír
méret 18 x 13 cm
kép színe fekete-fehér
formátum jpeg
Jogi információk
jogtulajdonos MKVM
hozzáférési jogok Kutatási engedéllyel hozzáférhető
Forrás, azonosítók
forrás MKVM
leltári szám/regisztrációs szám VF_37_488_04
leltári szám/regisztrációs szám VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület